18. decembar 2020.18. dec 2020.
Budžetom predviđeno sve što je važno za građane

Budžetom predviđeno sve što je važno za građane

Na današnjoj sednici Skupštine Grada, pored budžeta za 2021. godinu usvojeno je još nekoliko važnih odluka. Usvojen je plan detaljne regulacije državnog budžeta Ib reda Šabac - Loznica u Šapcu, donet je Lokalni akcioni plan zapošljavanja, usvojena je odluka o kadrovskom planu za Gradsku upravu grada Šapca za 2021. godinu, a obrazovan je i Savet za ekologiju i zelenu ekonomiju Grada Šapca.

Sednici ponovo nisu prisustvovali odbornici opozicije, tako da su sve tačke dnevnog reda izglasane jednoglasno.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što su odbornici jednoglasno usvojili budžet Grada za 2021. godinu.

foto: Glas Podrinja


-Ovo je realno najvećih budžeta u poslednjih 20 godina. Verujem da je u njemu pobrojano sve ono što je bitno za naše sugrađane, a što je nova gradska vlast obećavala u izbornom periodu. Mnogo godina pričamo o projektu rekonstrukcije šabačke Opšte bolnice i sada su predviđena sredstva za projekat koji će biti urađen u 2021. godini. Projekti hale i otvorenog olimpijskog bazena su takođe predviđeni ovim budžetom. Kada su investicije u pitanju, tu je pre svega opremanje Severozapadne industrijske zone, kako bismo stvorili uslove da što veći broj investitora dođe u našu Industijsku zonu. Od projekata koji treba da budu realizovani sledeće godine, najkrupniji je Dom vojske, što je investicija od interesa za Grad Šabac i imamo nagoveštaje da će i ministarstva pomoći da to bude reprezentativan objekat koji će služiti kako mladim, tako i starijim sugrađanima. Predvideli smo 120 miliona za poljoprivredu i podsticajne mere za poljoprivrednike, 240 miliona za kulutru, ali smo smanjili iznose koje će mediji dobijati. Izborno obećanje je bilo i da vrtić u Šapcu neće više biti najskuplji u Republici. Od 1. januara usluge u Predškolskoj ustanovi će pojeftiniti za 10 odsto za sve korisnike, što je prva mera koja vodi ka tome da ta cena bude što niža kada budemo imali više sredstava u budžetu, rekao je Aleksandar Pajić.

Predsednik Skupštine Grada Nemanja Pajić smatra da je postojala dobra rasprava povodom izglasavanja budžeta, ali da bi ona sigurno bila dosta bolja da su i odbornici opozicije prisustvovali današnjem zasedanju.

foto: Glas Podrinja


-Opozicija je, nažalost, odlučila da na neki drugi način komunicira sa svojim biračima i građanima. Mislim da bi bilo mnogo bolje da ovde, u parlamentu, uz diskusiju, iznesemo svoje argumente kako bismo došli do što boljih odluka za naše sugrađane. Skupština izlazi u susret realnim situacijama i potrebama. Dugo smo bili bez parlamenta, izbornu proces se odužio i nova lokalna vlast se formirala pred sam kraj godine i susrela se sa mnogim izazovima. Danas smo doneli i neke važne strateške dokumente, rekao je Nemanja Pajić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa