15. mart 2021.15. mar 2021.
foto: fb strana VK Šabac

foto: fb strana VK Šabac

Novi podvig šabačkog vaterpola

Mladi šabački vaterpolisti načinili su još jedan podvig i to ne govorimo o jednoj generaciji, već o tri tima u dve uzrasne kategorije. Od sinoć, Vaterpolo klub "Šabac" ima vicešampione i dva učesnika finala.

Momci rođeni 2006. godine napravili su iznenađenje i na finalnom turniru Kupa Srbije u Novom Sadu za svoj uzrast osvojili drugo mesto i srebrnu medalju. Šapčani su u tri duela ostvarili dve pobede i jedan poraz. Savladali su Valis 8:7, potom su poraženi od domaće Vojvodine, da bi u odlučujućem duelu slavili u derbiju protiv vršnjaka iz Novog Beograda 9:7 i tako osvojili srebrna odličja. Titula je pripala Partizanu. Bronza Novobeograđanima.

Ekipu su predvodili Miroslav Petrović i Igor Jovanović.

Posebno dostignuće imali su dečaci rođeni 2009. godine. Ovdašnji vaterpolo klub imaće na završnom turniru Kupa dve ekipe!!! Šabac 1 i Šabac 2 boriće se za pehar u Kupu. Ekipa Šabac 1 bila je dominantna i sa maksimalnim učinkom u Beogradu obezbedila plasman među šest najboljih, odnosno maksimum prenetih bodova. Pobedili su Šapčani: Bečej 13:2, potom veliki Partizan 9:6 i na kraju Beograd 24:9.

Šabac 1 (foto: fb strana VK Šabac)


Njihovi drugari selektovani u Šabac 2 bili su domaćini u polufinalu i zasluženo izborili mesto u završnim borbama Kupa. Savladali su Zemun 8:3, izgubili u neizvesnoj utakmici od prvog favorta grupe Spartaka 8:6, da bi u duelu gde se sve odlučivalo ubedljivo pobedili Novi Beograd 11:6, isti onaj koji je iznenadio Subotičane u prvom kolu.

Šabac 2 (foto: fb strana VK Šabac)


Na velikom finalu nastupaju: Šabac 1, Šabac 2, Spartak, Partizan, Zemun i Beograd. Svako će igrati protiv ekipa sa kojima se nije sastao u polufinalu, te nas očekuje meč između dva tima iz Šapca.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa