19. april 2021.19. apr 2021.
foto: Beta

foto: Beta

Đerlek: Rano za opuštanje, još su visoke cifre novozaraženih koronom

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da nema mesta panici ali ni opuštanju jer su i dalje "visoke cifre" novozarenih koronom i, kako je naveo, nećemo se "zaletati i donositi odluke da se vratimo iz kovid sistema u nonkovid sistem".


"Još je rano i moramo ubrzati imunizaciju", rekao je Đerlek, za TV Pink, potvrdivši da je predviđeno da danas stigne 130.000 doza ruske vakcine Sputnjik V.


On je pozvao građane da iskoriste "veliki broj doza vakcina koje će doći ovih dana" i masovno se odazovu kako bi se ubrzao tempo imunizacije, navodeći da je potrebno vakcinisati veliki broj ljudi za kratko vreme.


"Ja čvrsto verujem da ćemo u tome uspeti", rekao je Đerlek, navodeći i da će ruska vakcina, koja će stići sa Instituta Torlak, doprineti većoj sigurnosti da se sprovede vakcinacija.On je istakao da je interesovanje građa za vakcinisanje sve veće i da se nada da će se do kraja juna revakcinisati izmedju dva i po miliona i tri miliona građana, što bi stavilo barijeru širenju korone.


Kako je još rekao, "ubeđen je da će Srbija pobediti koronu i antivaksere".


"Imamo naučno utemljene dokaze da je to što antivakseri stalno plasiraju preko društvenih mreža, glupost", rekao je Đerlek.
Beta

Najnoviji broj

6. maj 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa