25. april 2021.25. apr 2021.
Prekid prvog galopskog takmičenja na hipodromu u Bogatiću, zbog korone

Prekid prvog galopskog takmičenja na hipodromu u Bogatiću, zbog korone

Današnji, prvi start, početak ovogodišnje sezone konjičkih trka na hipodromu u Bogatiću, koje je organizovao ovdašnji Konjički klub "Mačvanin", obeležila je pobeda Achillesa u trci Cveti, kategorije dva, za četvorogode i starije konje na 1400 metara, koji je u sedlu nosio Glogovca, vlasništvo Konjičkog kluba Šendeković.
Posle druge trke usledio je prekid, zbog strogih mera koje nalaže epidemiološka situacija uzrokovana delovanjem korona virusa. Naime, prisutna publika morala je po nalogu inspektora da napusti hipodrom.
Nažalost dogodio se i jedan nemio slučaj. Naime pre starta četvrte trke, pala je i pored brze intervencije veterinara uginula kobila stara četiri godine Intimate Moment, vlasništvo Miloša Adamovića.

U ostalim trkama, a bilo ih je ukupno, ovog dana četiri, pobede su ostvarili: Ramona, Magisztrat, Pietraia i Achilles. Po rečima zamenika predsednika opštine Bogatić Teodora Teodorovića, ukupno je nastupilo 30 galopera u četiri trke, a ove godine na hipodromu u Bogatiću ukupno je planirano šest trkačkih dana.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa