23. jun 2021.23. jun 2021.
Sutra počinje 27. Festival ruža u Lipolistu

Sutra počinje 27. Festival ruža u Lipolistu

Turistička organizacija Šabac, uz podršku Grada i Mesne zajednice Lipolist, ove godine organizuje 27. Festival cveća Ruže lipolista.

Najmirisnija manifestacija u Srbiji počinje sutra i trajaće tri dana, od 24. do 26. juna.

Prema rečima Nemanje Pajića, predsednika organizacionog odbora, festival posvećen cveću predstavlja izuzetak ne samo u Srbiji, nego i regionu.
Ovaj festival ima veliki turistički, privredni i kulturni potencijal. Lipolist je po mnogo čemu specifično selo. Nadam se da ćemo uspeti da održimo kontinuitet, ali i da ćemo uspeti da ostvarimo taj potencijal u budućnosti, kaže Pajić.

Festival počinje sutra u 10 časova, kada će u Pešačkoj zoni grada biti organizovan Cvetni bazar starih i umetničkih zanata.
- Izuzetno mi je drago da će ovaj festival biti održan u punom kapacitetu sa svim pratećim programima koji se vezuju uz ovu manifestaciju. Počinjemo podelom ruža u Peščakoj zoni od 17 časova. Petak je rezervisan za književno veče u Biblioteci šabačkoj od 19, a u subotu program će započeti prodajnom izložbom cveća. U 12 časova počinje kulturno-umetnički program. Tradicionalno će se takmičiti ekipe iz Poljoprivredne škole u izradi cvetnih aranžmana. Dodelićemo diplome, zahvalnice i Povelju prijateljstva, rekla je v.d. direktorka TOŠ-a Nađa Gligorić.

Slobodan Džagić, najmlađi ružar, koji se preselio iz grada na imanje svog pradede u Zvezd da bi gajio ruže, i ove godine priprema iznenađenje.
- Pripremam se mesec dana pre početka Festivala, jer uek nastojim da napravim neki novi izazov. Aranžman za moj štand je spreman. Uzgajanje ruža je trnovit put, posebno kada su visoke temperature, ali ništa nije teško kada volite svoj posao, kaže Džagić, koji se nada da će Zvezd jednog dana postati mali Lipolist.

Biblioteka šabačka učestuvje na Festivalu na sebi svojsven, poetičan način.
- U programu Ružom reci sve uključili smo veliki broj mladih koji su ponos ovog grada, učenike Muzičke škole Mihailo Vukdragović i mlade glumce, Anu Pavlović i Dušana Simića, koji će te večeri dati stihove i prozu ruži na dar. Jedan deo večeri biće posvećen našem pesniku, Tomislavu Marinkoviću, koji je prijatelj ruža i Biblioteke šabačke, kaže Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa