24. jun 2021.24. jun 2021.
Vulkan

Vulkan

Roman „Životi za iznajmljivanje“ autora Dušana Miklje u prodaji

Poštovaoci opusa čuvenog pisca Dušana Miklje i ljubitelji domaće književnosti imaju velikog razloga za zadovoljstvo, s obzirom da je od danas u prodaji njegov novi roman Životi za iznajmljivanje. Knjiga je dostupna putem sajta www.vulkani.rs, a možete je kupiti i u omiljenoj Vulkan knjižari.

Ovo je istinita priča o dečaku koji nikada nije prestao da čeka svog oca. I kada je proputovao svet i stigao do najudaljenijih tačaka na zemaljskoj kugli, nastavio je da traži deliće slagalice koji su nedostajali kako bi očeva slika bila celovita. Međutim, nakon što je sve delove stavio na njihovo mesto, na toj slici nije video samo oca već i jednu porodicu, jedno detinjstvo, prizemnu kuću na Dorćolu, neumorne majčine ruke i žišku cigarete među očevim prstima. Godine su prolazile i odnele u zaborav sve osim svetlosti cigarete koja je ispunila čak i najgušći mrak, i tako se zauvek preselila u dečakove oči.

Sam naslov knjige Životi za iznajmljivanje jeste svojevrsna metafora neslobode. Ona oslikava sudbine potlačenih i nedužnih, žednih života i gladnih slobode. Pišući o ocu koji je 1941. godine bio u zarobljeništvu, a potom u nemačkom logoru i na Golom otoku, Dušan Miklja ispripovedao je priču o snazi ljudskog duha. U njoj će se pronaći svi oni koji su bar jednom u životu bili spremni da sve što imaju daju za gram apsolutne slobode – one koja će im doneti pravo da misle, osećaju i delaju po sopstvenom nahođenju.

Dušan Miklja je dobitnik brojnih prestižnih nagrada za svoj višedecenijski rad. U knjigu Životi za iznajmljivanje utkane su emocije i istina ljudi koja će nam dodirnuti srca. Na stranicama ovog romana ispisane su sudbine porodica koje su stoički podnosile život i režim u kome su živele.
Vulkan

Najnoviji broj

29. jul 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa