29. jul 2021.29. jul 2021.
Foto: Kabinet načelnika MUO

Foto: Kabinet načelnika MUO

Sastanak načelnika Upravnih okruga u Novom Sadu

Radni sastanak načelnika Upravnih okruga i Omladinskog saveza Udruženja "Novi Sad Omladinska prestonica Evrope-OPENS", održan je u sredu 28. jula 2021. godine u Novom Sadu, sedištu Južnobačkog upravog okruga.Tema sastanka je prezentacija OPENS-a. Nakon pozdravne reči i dobrodošlice učesnicima sastanka koje je uputio načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, predstavljen je Projekat i upriličen obilazak Omladinskog centra.

Kabinet načelnika MUO


OPENS je u vremenskom periodu od 2016. do 2020. godine realizovao projekat od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, koji je za cilj imao realizaciju aktivnosti iz aplikacije grada Novog Sada, kojom je grad poneo titulu Omladinske prestonice Evrope 2019. godine. Realizacijom projekta dosegnuto je preko tri miliona mladih,implementirano preko tri hiljade aktivnosti i ostvareno preko 185 partnerstava sa različitim organizacijama i institucijama.

OPENS u 2021. godini uz podršku Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije realizuje razvojni projekat kojim se jačaju kapaciteti udruženja mladih i udruženja za mlade da konkurišu za finansijska sredstva međunarodnih i drugih donatora i kojim se predlaže model organizovanja mreže omladinskih centara u Republici Srbiji.

Kabinet načelnika MUO


Zadatak projekta je da obezbedi održivost kvalitetnog programa za mlade u Republici Srbiji.
S tim u vezi, OPENS će u sklopu projekta "U centru održive omladinske politike" posetiti sve upravne okruge na području Republike Srbije kojom prilikom će u svakom od upravnih okruga biti organizovan okrugli sto sa akterima omladinske politike.Očekuje se učešće predstavnika jedinica lokalnih samouprava,organizacija mladih i za mlade,njihovih saveza i mladih.

Rezultat planiranih aktivnosti biće izrada studije izvodljivosti uspostavljanja mreže omladinskih centara u Republici Srbiji ,koja će do kraja ove godine biti javno prezentovana.Analiziraće se i primeri dobre prakse u Srbiji i regionu.

Sastanku je prisustvovao i Vladan Krasavac,načelnik Mačvanskog upravnog okruga.
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca
Kabinet načelnika MUO Vladana Krasavca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa