8. septembar 2021.8. sep 2021.
foto: Tim protiv Luksemburga u Beogradu. U sastavu Lukić i Pavlović (foto: FSS)

foto: Tim protiv Luksemburga u Beogradu. U sastavu Lukić i Pavlović (foto: FSS)

Šapčani deo planova Dragana Stojkovića

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na drugom mestu kvalifikacione grupe za Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine, a od ovog ciklusa mečeva, ovaj kraj može da se pohvali sa tri reprezentativca koji će, s obzirom na godine, biti okosnica reprezentacije u narednom periodu.

Jevremovčanin Strahinja Pavlović, trenutno half Monaka i vezista Torina Saša Lukić, rodom iz Varne, od ranije su standardni članovi reprezentacije u koje poverenje ima selektor Dragan Stojković Piksi, dok je u poslednja tri meča sastavu priključio i navalnog igrača švedskog Malmea Veljka Birmančevića, takođe momka iz Varne. On se selektoru preporučio igrama i golovima u svetlo plaom dresu švedske ekipe sa kojom se kvalifikovao za grupnu fazu Lige šampiona.

Birmančević je bio starter u meču protiv Katara, Pavlović je startovao i u duelu protiv Luksemburga i u meču protiv Irske, kao i u utakmici u Kataru, dok je Saša Lukić u prijateljskom duelu dobio priliku sa klupe, a deo startnih 11 bio je i u Beogradu protiv Luksembružana.

Strahinja Pavlović u duelu sa reprezentativcem Irske (foto: BBC)


Lukić i Pavlović su prve fudbalske korake napravili u ekipi Savaciuma, odakle su otišli u Partizan, dok je Birmančević počeo u ekipi OFK Šabac.

Naredni mečevi Srbiju očekuju u oktibru i novembru. Devetog oktobra gostujemo Luksemburgu.

Knežević u dresu Elčea (foto: https://www.informacion.es)


Knežević nova nada
Branislav Knežević, omladinski reprezentativac, nedavno je novi igrač lige petice. Iz Mačve Knežević je prešao u člana Primere, ekipu Elče. Za njega je postojalo interesovanje iz više država, ali se na kraju opredelio za Šapnce i jednu od najjačih liga sveta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa