4. oktobar 2021.4. okt 2021.
Sicilijanska bitka za četvrtfinale

Sicilijanska bitka za četvrtfinale

Poznat je sastav grupa drugog kruga Evro kupa za vaterpoliste gde je svoje mesto tokom vikenda obezbedio i Vateprolo klub "Šabac". Šapčani već u sredu putuju u Palermo gde ih od petka do nedelje očekuje borba za plasman u četvrtfinale drugog po snazi evropskog takmičenja.

Borbu za jednu od prve dve pozicije vodiće sa domaćim Palermom, budimpeštanski BVSC i francuskim Strazburom. Predviđen je ligaški sistem, tri kola, gde dva najbolja tima prolaze u četvrtfinale, a tamo im se pridružuju četiri ekipe koje nisu uspele da pređu poslednji kvalifikacioni ciklus za Ligu šampiona.

Novi evropski izazovi (foto: Glas Podrinja)


Palermo i mađarski predstavnik su imali maksimalan učinak u prvom kvalifikacionom ciklusu. BVSC je i prvi favorit grupe koji u timu ima i reprezentativce Mađarske. Oni su i najiskusniji u grupi. Strazbur je poput Šapca sa druge pozicije izborio plasman u sledeću rundu.

-Uspeli smo da uradimo nešto veliko sa svega 11 igrača, ali je tempo nemilosrdan. Još se sabiraju utisci iz Utrehta, a već moramo da se fokusiramo na Palermo. Rivale postepeno upoznajem. Mađari su igrali u Novom Sadu i tu snimke imam, sledi analiza i drugih rivala i putujemo bez presije, ali sa željom da osvojimo jednu od prve dve pozicije, tu nema dileme - ističe trener Anto Vasović.

U utorak će biti poznato ko putuje u Italiju, sledi testiranje svih igrača, među njima i šest koji su izostali usled Kovida iz aviona za Holandiju.

-Nemam iluziju da igrači koji su pauzirali sa treningom dve nedelje mogu spremni dočekati utakmice, ali se nadam da ćemo imati više igrača kao opciju rotacije, jer je tempo izuzetno jak, a umor igra bitnu ulogu u određivanju pobednika - dodaje Vasović.



Odložen start Super lige za Šapčane

Zbog obaveza na evro sceni, šabački vaterpolisti neće u sredu igrati protiv Partizana u prvom kolu Super lige, već će domaći šampionat započeti naredne srede, 13. oktobra, protiv Valisa u Šapcu. Potom tri dana kasnije sledi gostovanje Proleteru, a onda 20. oktobra put u Beograd, na Banjicu.


Domaćin druge F grupe je Budimpešta, a tu se za narednu rundu bore: Vašaš (Mađarska), Solaris (Hrvatska), Ortiđa (Italija) i Sabadelj (Španija).

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa