16. decembar 2021.16. dec 2021.
Foto: Glas Podrinja: Aleksandar Pajić

Foto: Glas Podrinja: Aleksandar Pajić

Gradonačelnik Pajić: Jeftiniji vrtić i besplatni udžbenici za prvake

Budžet grada Šapca za 2022. godinu iznosi 5.364.752.030,00 dinara. Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić je istakao da Šabac nikada nije imao veći budžet.

-Pre samo godinu dana nasledili smo budžet koji je za 1,1 milijardu bio manji. Naredne godine imaćemo 25 odsto veći budžet nego što smo imali kada smo došli na vlast. Iz prihodne strane budžeta imaćemo dovoljno sredstava za sve kapitalno što želimo da uradimo u 2022. godini. Velika stvar je što ćemo 1,6 milijardi, odnosno 30 odsto budžeta uložiti u kapitalne projekte i zbog toga je ovo razvojni budžet. Ono što je važno za naše sugrađane je 10 odsto niža cena vrtića. Nastavljamo tendeciju smanjenja najviše cene vrtića koja je bila kada smo došli na vlast. Prošle godine smo smanjili za 10 odsto, sada imamo mogućnost da smanjimo još 10 odsto. Još jedna dobra mera je da ćemo za sve prvake, kojih će u septembru biti oko 1.100, obezbediti besplatne udžbenike, naveo je Aleksandar Pajić.

Foto: Glas Podrinja: Razvojni budžet za 2022. godinu


Gradonačelnik je izjavio da će u 2022. godini najverovatnije biti otvaranje otvorenih bazena, za koje je izdvojeno oko 300 miliona. Nastaviće se i sa merom besplatnog prevoza za sugrađane stare 65 i više godina.

-Velika izdvajanja su i za kulturu i informisanje, 277 miliona, za sportske klubove oko 188 miliona, 120 miliona za poljoprivredu. Nijedan jedini dinar nismo uzeli od naših sugrađana, a uradili smo velike stvari, što ćemo nastaviti i u sledećoj godini. Velika su ulaganja i u putnu infrastrukturu i planiramo oko 50 km putne infrastruktrure. Prvi put ćemo imati velika ulaganja u proširenje vodovodne mreže i planirano je da se uradi oko 24 kilometra nove vodovodne mreže u pet pravaca, naveo je gradonačelnik Pajić.

Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa