16. decembar 2021.16. dec 2021.
Beta

Beta

PKS: Nagrade zakupcima tezgi na beogradskim pijacama sa nejvećim brojem bezgotovinskog plaćanja

Zakupcima tezgi koji su imali najviše bezgotovinskih transakcija na beogradskoj pijaci Palilula danas su prvi put uručene novčane nagrade u okviru Pilot projekta "Digitalizacija beogradskih pijaca", saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Prvu nagradu osvojio je zakupac sa pijace Smederevski Djeram sa ukupno 247 transakcija tokom novembra, drugo i treće mesto pripalo je zakupcima sa pijace Palilula, sa realizovanih 197 i 183 transakcije.
Četvrto i peto mesto zauzeli su zakupci sa pijace Kalenić, sa ukupno 161, odnosno 94 realizovane bezgotovinske transakcije tako da su pet dobitnika novčanih nagrada realizovali ukupno 882 bezgotovinske transakcije.

Od septembra 2021. godine, na tri beogradske pijace uvedene su značajne novine zahvaljujući Pilot projektu digitalizacije pijaca, koji je pokrenula PKS, a inicirala kompanija Mastercard.

Pilot projekat se realizuje uz podršku JKP "Gradske pijace", a Kalenić, Palilula i Djeram prve su beogradske pijace na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama.

Prvi put u Srbiji je kupcima omogućeno da kupljeno voće, povrće i druge proizvode na pijačnim tezgama mogu da plate, brže i lakše, platnim karticama i mobilnim telefonom, bez prethodne posete bankomatu.

Komanije Mastercard i Chipcard, obezbedili su dodatnu pogodnost za sve učesnike bezgotovinskog plaćanja. Svakog meseca od 1. novembra 2021. do 31. oktobra 2022. godine, pet trgovaca koji budu imali najveći broj bezgotovinskih plaćanja platnim karticama, osvojiće novčane nagrade u iznosu od 12.000 dinara.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa