22. april 2022.22. apr 2022.
VK Šabac 2010 (foto: VK Šabac fb)

VK Šabac 2010 (foto: VK Šabac fb)

Šabački vaterpolisti u dva polufinala

Na najjačem međunarodnom vaterpolo turniru za mlađe kategorije na svetu "Tomo 2022" u Dubrovniku, dve generacije šabačkih vaterpolista izborile su plasman u polufinale. Reč je o generaciji 2008 i generaciji 2010.

VK Sava, 2008. godište posle osvajanja prvog mesta u grupi pobedama nad Barselonetu i Monakom, nadigrali su LSN u osmini finala i veliku špansku Barselonetu, drugi put, u četvrtfinalu 7:3 i izborili mesto među četiri najbolja tima. Aktuelne osvajače Kupa predvodi Nemanja Ličanin.

Najjači vaterpolo turnir u Evropi za mlađe kategorije (foto: VK Šabac fb)


VK Šabac, 2010. godište takmičio se u grupi L sa nemačkim Bajjerišerom, Galebom, Budvom i Poletom gde su osvojili poziciju dva, a potom u četvrtfinalu nadigrali Jadran Herceg Novi. Tim predvodi Miroslav Mandić.

Polufinala su na programu u subotu.

Šabački vaterpolo predstavlja i drugi tim 2008. godišta, VK Šabac, bili su u grupi sa italijanskim Laciom i Bajjerišerom. Oni se bore za plasman od 9. do 16. mesta.

Tomo je najjači vaterpolo turnir u Evropi za mlađe kategorije, nezvanična Liga šampiona gde nastupa više od 20 klubova sa celog kontinenta.

Dubrovnik domaćin turnira (foto: VK Šabac fb)

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa