26. maj 2022.26. maj 2022.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Ana Anđelić: Raspisan javni konkurs za učešće privrednih subjekata u sproveđenju mera energetske efikasnosti

"Juče je Grad Šabac raspisao javni konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije na stambenim objektima na teritoriji grada Šapca. Za ovaj projekat planirano je 10 miliona dinara. Grad Šabac i Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojili su po 5 miliona dinara. Iznos subvencije za građane je 50% od vrednosti radova.

Mere koje je Grad predvideo i za koje privredni subjekti kao direktni korisnici mogu konkurisati su zamena i ugradnja dotrajale stolarije sa pratećom opremom, zamena i ugradnja kotlova, izolacija zidova, krovna izolacija, nabavka i ugradnja solarnih kolektora, toplotnih pumpi i cevi, kao i radijatora.

Pravo učešća na javnom konkuru imaju privredni subjekti koji su registrovani za navedene delatnosti u APR-u najmanje 6 meseci pre podnošenja prijave, da nisu u stečajnom postupku i da se ne nalaze u postupku likvidacije, da imaju ateste za materijale i proizvode.

Sve informacije i prijavni obrasci mogu se preuzeti na zvaničnoj prezentaciji grada Šapca, ili dolaskom u Gradsku upravu. Konkurs traje 15 dana, poslednji dan je 09. juni. Prijave se vrše na pisarnici Gradske uprave ili putem pošte.

Grad Šabac ponovnim učešćem u ovom projektu u saradnji sa Ministarskom rudarstva i energetike želi da omogući da svaka kuća na selu u gradu na ovaj način može da zameni dotrajalu stolariju, ugradi kotao, uradi izolaciju da bi se smanjio utrošak energije i unapredila energetska efikasnost na teritoriji Grada Šapca.

Pozivam sve zainteresovane privredne subjekte da se prijave na javni konkurs. Po završenom javnom konkursu i obavljenoj proceduri, objavićemo javni poziv za građane o čemu ćemo detljanije govoriti u narednom periodu", izjavila je načelnik Odeljenja opšte uprave Ana Anđelić, predsednica Komisije za realizaciju mera energetske sanacije na teritoriji grada Šapca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa