16. avgust 2022.16. avg 2022.
Beta

Beta

Šumadijski paori radikalizovali protest, blokiran izlaz na autoput

Poljoprivrednici koji treći dan blokiraju brzu saobraćajnicu Kragujevac-Batočina, na raskrsnici kod naplatne rampe autoputa E 75 u opštini Lapovo, posle vesti o pregovorima u Vladi Srbije blokirali su izlaz na autoput, objavio je N1.

"Ovde ostajemo dok ne čujemo dobre vesti od naših kolega iz Vojvodine i ostalih sa pregovora sa Brnabić i Nedimovićem. Sve je više traktora iz Batočine, Brzana, Lapova, Rače i Kragujevca ovde kod motela Straževica", rekao je poljoprivrednik iz Rače Milan Milošević.

Seljaci su u 9.40 nakratko otvorili put da vojni šleper sa dva vozila "Miloš" prođe pema Kragujevcu, a onda je opet sve blokirano.

"Ovde na 200 metara od autoputa, na raskrsnici može da se kolima prođe starim putem od Lapova prema Brzanu i Jagodini. Saobraćajna policija radi korektno svoj posao, svaka im čast. Incidenata nije bilo. Sinoć su se u Beogradu predstavnici Vlade i uljara ponašali bahato, kako nam prenose naše kolege pregovarači", rekao je za N1 poljoprivrednik i profesor srednje škole u Rači Jovan Golubović.

Poljoprivrednici na čvorištu brze saobraćajnice Kragujevac-Batočina i prilaza autoputu Beograd-Niš, na području opštine Lapovo, odlučni su da drže pod blokadom tu raskrsnicu, uz dodatnu radikalizaciju, u koordinaciji sa kolegama iz Vojvodine i Stiga.

Poljoprivrednici nastavili blokade saobraćajnica u Novom Sadu

Poljoprivrednici u Novom Sadu i dalje pod blokadom drže deo Bulevara Mihajla Pupina, od Varadinskog mosta do Skupštine grada, odnosno do raskrsnice Ulice Modene i Žarka Zrenjanina.
Beta

Najnoviji broj

7. decembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa