3. septembar 2022.3. sep 2022.
Turistička organizacija grada Šapca/Fejsbuk

Turistička organizacija grada Šapca/Fejsbuk

"Čivijada" sa "Čivijaškim karnevalom" od 15. do 17.septembra

Zabeležite u svom kalendaru 15, 16. i 17. septembar 2022. godine, jer nam tada počinje čuvena manifestacija "Čivijada" sa "Čivijaškim karnevalom".

Turistička organizacija grada Šapca/Fejsbuk

Proslava i praznik smeha, festival humora i satire!
"Čivija u Šapcu ima univerzalnu upotrebu. Sve što u gradu dobro stoji, sve je čivija učvrstila, sve što klima, to su privremeno, u šali izvadili čiviju."

Kako i kada je postala šabačka čivija, kao prenosno značenje kazivanja, šala i pošalica, do danas se ne zna. Kome su Šapčani izvadili čiviju, kralju Milanu ili knezu Mihailu Obrenoviću, do danas se nisu dogovorili.

Svake godine, septembra meseca, pred Malogospojinski šabački vašar održava se u Šapcu „Čivijada“. To je kulturno-turistička manifestacija koja se održava od 1968. godine pod sloganom “Belosvetski vašar humora i satire”. Ova manifestacije neguje izvorni humor naroda ovog kraja, Mačve, Posavotamnave i Pocerine, i naravno grada Šapca kako centra svih zbivanja. „Čivijada“ odslikava duh Šapčana i njihovu spremnost na šalu i doskočicu, kako na tuđi tako i na sopstveni račun. Zato je čivija ključ koji pokreće SMEH!

Dobro došli na šabačku ČIVIJADU od 15. do 17. septembra 2022. godine.
Turistička organizacija grada Šapca/Fejsbuk

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa