7. septembar 2022.7. sep 2022.
Vučić: Sledi nam hladna zima, a sledeća će biti polarna za celu Evropu

Vučić: Sledi nam hladna zima, a sledeća će biti polarna za celu Evropu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su pred Srbijom važne odluke jer sledi teška jesen i još teža zima, a istakao je i da bi najbolje rešenje bio prekid rata Rusije i Ukrajine u šta, kako je rekao, ne veruje.

"Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a mislim da će sledeća biti polarna za celu Evropu, jer mi se čini da niko ne želi rešenje i plašim se da svi iščekuju poraz druge strane, a ne kompromis. Ako mislite da ćete lako vojnički da pobedite Rudsiju, nama ostaje da se dobro spremimo i za hladnu i za polarnu zimu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše obraćanje javnosti ruskog predsednika Vladimira Putina.

Vučić je nakon sastanka sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da su najavljene mere EU razumne i dobre i da će Srbija razgovarati sa EK i zajedno sa Otvorenim Balkanom tražiti pomoć za uvoz struje, ali da će poštovati i mere štednje.

"Težak period dolazi za sve nas, vidim da se Evropa ozbiljno sprema, a najbolje bi bilo da se prekine rat i da obe strane teže kompromisnim rešenjima, ali ja ne mislim da je to moguće, pošto znam šta se odvija i ko koliko želi nečiji poraz", rekao je Vučić.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa