Info

11. oktobar 2022.11. okt 2022.
Beta

Beta

Brnabić razgovarala sa specijalnim izaslanikom Slovenije za Zapadni Balkan

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa slovenačkim specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Anžejom Frangešom koji je istakao da je stav Slovenije da je evropski put Srbije i Zapadnog Balkana bez alternative i da će Slovenija pružiti svu neophodnu pomoć i podršku na tom putu.

Predsednica vlade ukazala je da, i pored brojnih izazova sa kojima se Srbija suočava Evropska unija ostaje njen strateški prioritet, saopšpteno je iz vlade Srbije.

Brnabić je istakla da je, u smislu vrednosnog opredeljenja, partnerstvo sa Evropskom unijom od izuzetnog značaja, i navela da Srbija duboko veruje u nastavak reformskih procesa ključnih za izgradnju boljeg društva za svoje građane.

Ona je rekla da je u poslednja dva mandata vlade postignut značajan napredak u oblasti vladavine prava, u kojoj će reforme biti nastavljene i u budućem mandatu.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Brnabić je rekla da Beograd ostaje posvećen pronalaženju rešenja i nastavku razgovora, ali da ni nakon skoro deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, nije došlo do napretka u implementaciji dogovorenog sa prištinske strane, pre svega kada je u pitanju Zajednica srpskih opština.

Premijerka je ocenila, kada je u pitanju ekonomska situacija, da je oblast energetike, u ovom trenutku, najveći globalni izazov i da je dalji rast privrede uslovljen i energetskom situacijom, pa će, u skladu sa tim, i energetski projekti biti na samom vrhu prioriteta za buduću srpsku vladu.

Sagovornici su ocenili da je postojeći nivo bilateralnih odnosa Slovenije i Srbije izuzetno dobar i da postoji spremnost obe strane da se održi postojeća dinamika saradnje dveju zemalja.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa