17. decembar 2022.17. dec 2022.
Predsednica Društva učitelja u Šapcu, Suzana Mijušković, izabrana za predsednicu Saveza učitelja Republike Srbije(Foto: Glas Podrinja)

Predsednica Društva učitelja u Šapcu, Suzana Mijušković, izabrana za predsednicu Saveza učitelja Republike Srbije(Foto: Glas Podrinja)

Suzana Mijušković izabrana za predsednicu Saveza učitelja Republike Srbije

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić primio je u Gradskoj upravi predsednicu Društva učitelja u Šapcu Suzanu Mijušković povodom izbora za predsednicu Saveza učitelja Republike Srbije. Ovom prilikom, gradonačelnik joj je čestitao na izboru i izrazio zadovoljstvo što, po prvi put, imamo nekoga iz Šapca koje je na čelu SURS. Razgovarali su o ciljevima i delovanju ovog Saveza, o aktuelnim temama iz oblasti prosvete, ali i dosadašnjim aktivnostima i uspesima Društva učitelja u Šapcu.

-Suzana je pokazala dobru organizaciju kroz ono što je radila u Društvu učitelja grada Šapca. Svojim radom je doprinela da to Udruženje sjajno funkcioniše i postiže značajne rezultate, posebno kroz akcije koje su organizovane u našem gradu, čime je dokazala da zavređuje da bude predsednik SURS. Siguran sam da će nastaviti sa unapređenjem ukupnog položaja učitelja, kao i vaspitno obrazovnog rada. Takođe, uveren sam da ćemo kroz projekte na kome je angažovano i Društvo učitelja, a pre svega mislim na projekat izgradnje Naučnog centara doprineti još većem kvalitetu obrazovanja u našem gradu. Obrazovanje je prioritet Grada Šapca, a u prilog tome govori činjenica da ulažemo velika sredstva u obrazovne ustanove- rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.
(Foto: Glas Podrinja)

Predsednica Saveza učitelja Republike Srbije, Suzana Mijušković, izrazila je zadovoljstvo što su učitelji u Srbiji prepoznali kvalitet šabačkih učitelja, posebno zbog toga što će ona nastaviti da vodi ovu veliku organizaciju.

-Nije lako voditi organizaciju koja broji 59 lokalnih društava i oko deset hiljada članova. Ukazana mi je velika čast time što sam izabrana za novu predsednicu Saveza učitelja Republike Srbije. Veliki izazovi su preda mnom. Nadam se da ću opravdati poverenje. Verujem da ću SURS voditi podjednako dobro kao što sam vodila i lokalno Društvo- kazala je Suzana Mijušković.

Izvor: Grad Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa