Info

3. januar 2023.3. jan 2023.
Završen projekat SEED: Održivost u fokusu

Završen projekat SEED: Održivost u fokusu

Projekat SEED koji je realizovala Tara Internation Consulting d.o.o. uz podršku Grada Šapca, usmeren ka podsticanju zapošljavanja i samozapošljavanja žena i mladih, nakon devet godina završen je finalnim susretom partnera u Šapcu.

Kroz saradnju Grada Šapca i brojnih privrednih subjekata, akreditovane obuke za proizvodnju organske hrane, IT edukaciju, treninge u različitim oblastima (građevinarstvo, obnovljivi izvori energije, preduzetništvo), dodelu bespovratnih sredstava za pokretanje sopstvenog posla učesnici su postali konkurentni na tržištu rada.

Akreditovano je 14 obuka za nezaposlena lica kroz koje su sticali nova znanja, imali priliku da poboljšaju stručnost i obučenost.

Tokom prethodnih godina značajna aktivnost bila je osnaživanje kapaciteta lokalnog parterstva za zapošljavanje i unapređenje stručnog osposobljavanja nezaposlenih i podrške njihovom zapošljavanju.

-Održivost projekta je ono na šta smo posebno ponosni, a Lokalni akcioni plan zapošljavanja garantuje njegovu održivost. Nakon devet godina i svih benefita Trening centra formiranog u okviru projekta SEED, Centar je postao koomparativna prednost koju Šabac ima u odonosu na druge gradove. Potreba za kvalifikovanom i obučenom radnom snagom na tržištu rada sve je veća, a upravo to je prednost Trening centra. Edukacija i osposobljavanje kadrova. Ovaj centar odlikuje i fleksibilnost u odnosu na formalno, gde možemo da se brzo prilagodimo i primenimo nova znanja i to će značiti za ceo Mačvanski okrug - istakao je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

Projekat je finansiran je sredstvima Austrijske razvojne agencije i organizacije Volkshilfe Solidaritat.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa