28. januar 2023.28. jan 2023.
Foto: Beta

Foto: Beta

Naslovne strane za subotu, 28. januar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 28. januar 2023. najviše pišu o nemačko-francuskom predlogu za Kosovo, dijalogu Beograda i Prištine i Zajednici srpskih opština.

POLITIKA - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodi za list "Formiranje ZSO po potpisanim principima". "Vagner grupa je za Vašington postala međunarodna teroristička organizacija", piše list o ruskoj privatnoj paravojnoj formaciji.

ALO - List navodi da lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović "priziva Majdan u Srbiji".

BLIC - Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže za list "Srbija da izvuče što više može i da prihvati plan EU za Kosovo". O hapšenju brazilskog fudbalera "Dani Alveš: Od trofejnog fudbalera do seksualnog predatora".

VEČERNjE NOVOSTI - "Kosovo udara u kiparski i španski zid", o lobiranju Prištine za priznanje nezavisnog Kosova. "Došao nepozvan da drži lekcije", o novoj rundi međustranačkog dijaloga koji je predvodio evroparlamentarac Vladimir Bilčik.

DANAS - "Samo Vučić zna o čemu se pregovara", kažu sagovornici lista o dijalogu Beograda i Prištine. "Zbog kvara na bageru od 20 miliona evra - 30 odsto manje uglja", o havariji na mašini u Rudarskom basenu Kolubara.

INFORMER - List navodi da deo opozicije traži od EU "da zabrani Vučića".

KURIR - List piše da o delovima predloga za rešavanje kosovskog pitanja fondacije Fridrih Ebert, koji su se pojavili u medijima "Analitičari: Predlogom statuta o ZSO umanjuju se prava Srba na KiM".

NOVA - Bivši predsednik Srbije Boris Tadić u intervjuu za list ocenjuje "Vučić je Kosovo gubio i u ratu i u miru". "Svi bi na pregled u Beograd, pa se na magnetnu rezonancu čeka dve godine", lis piše o stanju u srpskom zdravstvu.

SRPSKI TELEGRAF - "Šariću zaplenili nekretnine vredne milione evra", piše list.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa