16. april 2023.16. apr 2023.
Milan Damnjanović (foto: zvanična fejsbuk stranica Milana Damnjanovića)

Milan Damnjanović (foto: zvanična fejsbuk stranica Milana Damnjanovića)

Uskršnja čestitka predsednika Opštine Bogatić

Uskršnju čestitku vernicima koji slave najveći hrišćanski praznik uputio je predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Svim vernicima je Damnjanović poželeo da praznik provedu u zdravlju, miru, ljubavi, sreći, blagostanju i napretku.

Svim pravoslavnim vernicima, njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Porfiriju, Preosvećenom Episkopu šabačkom Jeroteju, svim episkopima, sveštenstvu i monaštvu naše Srpske pravoslavne crkve, u ime opštine Bogatić kao i u svoje lično ime, čestitam najveći hrišćanski praznik Vaskrs sa željom da isti proslavite u zdravlju, miru, ljubavi, sreći, blagostanju i napretku.

U vremenima izazova, ovaj praznik nam govori da možemo da se izdignemo iznad svih nepravdi, mržnje, netolerancije i da pokažemo snažnu opredeljenost ka istinskim vrednostima, nepokolebljivost dobrog, ispravnog i humanog.

Božja volja i vaskrsnuće na našem duhovnom tlu ogledaju se kroz istinsko snaženje vere i postulata pravoslavlja. Treba svi zajedno da što više jačamo duh jedinstva i solidarnosti među svom našom pravoslavnom braćom i sestrama kao i da snažimo veze nacionalnog i duhovnog identiteta.

Radosni praznik Hristovog vaskrsenja neka bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja, širenja plemenitosti i stvaranje sigurnije budućnosti za svakog pojedinca.

Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa