24. april 2023.24. apr 2023.
(Foto: Glas Podrinja)

(Foto: Glas Podrinja)

Projekat „Biosol +“: Novim saznanjima do unapređenja proizvodnje

U okviru projekta „Biosol +“ održana je radionica namenjena predstavnicima poslovnog sektora i individualnim poljoprivrednim proizvođačima kako bi novim saznanjima unapredili svoju proizvodnju i stekli nova znanja koja će im pomoći da bolje plasiraju svoje proizvode.

Nataša Radovanović, članica projektnog tima ističe da šabački kraj ima veliki potencijal kada je poljoprivreda u pitanju.

-Kako bi naši poljoprivrednici imali što veće prinose i prihode, edukacijom i kroz razmenu znanja kontinuirano radimo na unapređenju i kvalitetu. Želimo da oni mogu da zarade od svog rada i imaju što bolje uslove na svojim imanjima – pojasnila je Radovanović.

Slađana Andrić iz Mačvanskog Prnjavora uzgaja pečurke bukovače. Smatra da su edukacije značajne za sve poljoprivrednike.

-Nakon obuke u Trening centru za uzgoj bukovača pokrenuli smo svoju proizvodnju. Verujem da ćemo steći nova znanja i veštine koje ćemo primeniti na postojeću proizvodnju.

Zvonko Živković boravi u Šapcu u okviru projektnih aktivnosti na projektu „Biosol“ i veruje da određene novine može primeniti na svom gazdinstvu.

-Smatram da će nam znanja kada je u pitanju obnovljiva energija biti od koristi. Već smo započeli neke stvari, ali uvek je dobro videti šta može dodatno da se unapredi. Naravno, u našim okvirima i mogućnostima.

„Biosol“ projekat nastao je kao rezultat prekogranične saradnje Šapca i Nove Gradiške i oba grada dobiće nove instalacije primenu energetske efikasnosti i obnovljive izvore energije.
-Predavanje u Trening centru ima cilj da saznamo šta je potrebno poljoprivrednicima i proizvođačima kako bi određene segmente implementirali u svojoj proizvodnji i šta je to što mogu da unaprede - naglasio je lan projetnog tima Biosol Milan Savić-
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa