28. april 2023.28. apr 2023.
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Apel vozačima: Pojačane kontrole saobraćajne policije od 29. aprila do 2. maja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Šapcu, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaja za vreme prvomajskih praznika od 29. aprila do 2. maja 2023. godine.

Cilj pojačane kontrole je povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju tokom praznika, kada se na svim putnim pravcima očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Pojačana kontrola će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa kao i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

Podaci pokazuju da tokom prvomajskih praznika u saobraćaju strada veći broj ljudi nego ostalim danima, tako da apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise. Saobraćajna policija će tokom praznika angažovati svu raspoloživu opremu i uređaje u cilju zaštite svih učesnika u saobraćaju.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da praznike provedu odgovorno i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoj život i život drugih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju PU Šabac.
G.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa