21. avgust 2023.21. avg 2023.
Dr. Aleksandra Sekulić

Dr. Aleksandra Sekulić

Iz Srpske Atine u Mali Pariz

Doktorka Aleksandra Sekulić prvi put je imala priliku da vidi Šabac tek prošle godine kada se zaposlila u Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“. Kako je naglasila konkurisala je u nekoliko zdravstvenih ustanova da bi samo iz šabačke bolnice dobila poziv za razgovor. Mlada doktorka iz Novog Sada uputila se u grad kraj reke Save, a ubrzo potom se u Šabac i preselila.

Nakon položenog državnog ispita, dr Sekulić je veći deo staža provela na Klinici za anesteziju u Kliničkom centru Vojvodine. Želja joj je bila da se tu edukuje i profesionalno ostvari.

– Ubrzo sam shvatila da su želje jedno, a realne mogućnosti drugo i da ne treba gubiti vreme i čekati „idealne prilike“. Odlučila sam da prihvatim prvi ponuđeni posao u struci. Veoma sam srećna i zadovoljna što sam započela radni odnos u Šapcu. Zahvaljujući predusretljivosti, ljubaznosti i razumevanju kako menadžmenta tako kolega i kompletnog medicinskog osoblja, vrlo brzo se javio osećaj pripadnosti kolektivu, lično zadovoljstvo i ispunjenost u radu – priča dr Aleksandra Sekulić.


U Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja, mlada Novosađanka radi od kraja jula prošle godine. Nedavno je u šabačkoj bolnici dobila i stalno zaposlenje. Otvorenost menadžmenta naše zdravstvene ustanove da pruži šansu mladim lekarima i kolektiv spreman u svakom trenutku da pomogne, dr Sekulić olakšali su početak lekarske karijere i život u novom gradu.

– S obzirom na to da mi je ovo prvo radno mesto, ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su bili uz mene, podržali me i pomogli da se što bolje i lakše uklopim i odgovorim zadacima i obavezama. Smatram da je za mladog lekara rad u Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja veliko i značajno iskustvo jer je patologija obimna i raznolika, a posao veoma dinamičan. Što se tiče života u Šapcu, vrlo brzo sam se adaptirala na novu sredinu, ljudi su otvoreni i srdačni. Stekla sam nove prijatelje, družimo se i povremeno izlazimo. Već sam se navikla na ovaj grad, iako je manji od Novog Sada, lep je i šarmantan i ima dušu – kaže dr Sekulić, a na pitanje u kojoj specijalnosti sebe vidi, ističe da je privlače anestezija i radiologija.




PORUKA MLADIM KOLEGAMA


– Kada završe fakultet, mladi uglavnom žele da se zaposle u gradu u kom su studirali. Po meni, najveća greška je čekati da se ukaže radno mesto u velikom gradu. Izazov je napustiti svoju zonu komfora, naći posao u nekom drugom mestu, upoznati nove ljude, neki drugi način života jer se na taj način osamostaljujemo, postajemo bogatiji za neka nova iskustva, sazrevamo i rastemo – savetuje dr Aleksandra Sekulić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa