30. septembar 2023.30. sep 2023.
Foto: JKP Vodovod

Foto: JKP Vodovod

JKP Vodovod Šabac: Voda u gradu je zdravstveno ispravna

Povodom informacija u javnosti da voda iz gradskog vodovoda nije ispravna iz JKP Vodovod Šabac su se javnosti obratili saopštenjem:

Voda je zdravstveno ispravna. To potvrđuju analize koje na terenu redovno vrše JKP Vodovod Šabac i Zavoda za javno zdravlje, u saradnji sa Sanitarnom inspekcijom.


U pojedinim delovima Grada još uvek traje stabilizacija sistema nakon pokretanja izvorišta vode koje je bilo isključeno tokom radova na izmeštanju dela cevovoda koji se ukršta sa petljom autoputa i brze saobraćajnice. O svemu ovome su građani već bili obavešteni putem medija.

U kratkom vremenskom periodu moguća je pojava zamućenja vode, kao i nakon svakog prekida u snabdevanju. U ovom slučaju je to u većim razmerama jer je zahvaćen kompletan sistem, a ne lokalno, npr. jedna ulica ili jedan objekat.

Savetujemo potrošače da ispuštaju vodu sve dok se potpuno ne izbistri. Tokom ispiranja poželjno je skinuti mrežice sa točećih mesta. Ukoliko se kod korisnika javi slabiji pritisak vode najverovatniji uzrok je zadržavanje čestica taloga u vodovodnim instalacijama korisnika. Građani se mogu obratiti stručnim službama u JKP "Vodovod-Šabac" radi dobijanja saveta.

Informacije koje su se pojavile ovih dana, čak i iz izvora koji bi trebalo da su društveno najodgovorniji, su jako opasne. JKP "Vodovod-Šabac" će u narednom periodu, uz pomoć nadležnih institucija, najoštrije moguće zatražiti zaštitu svojih prava i prava građana.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa