2. oktobar 2023.2. okt 2023.
Novih 2.130 metara asfalta (Foto: Glas Podrinja)

Novih 2.130 metara asfalta (Foto: Glas Podrinja)

Više od dva kilometra novog asfalta u Varni

Radovi na asfaltiranju ulica u seoskim mesnim zajednicama nastavljeni su u Varni. Ovo selo dobilo je asfalt u šest ulica, u ukupnoj dužini 2.130 metara. Vrednost radova je oko 25 miliona dinara.


Milan Lončar (Foto: Glas Podrinja)


-Ovo je najveća investicija u Varni u poslednjih 15-20 godina. Jedna deonica koja je asfaltirana u dužini od oko kilometar je izuzetno značajna. Spaja dva dela sela. Biće mnogo lakši prolaz poljoprivrednoj mehanizaciji, ali i svim meštanima. Kompletan asfalt koji je urađen povezuje najmanje 60-70 domaćinstava i od izuzetnog je značaja, rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Varna Milan Lončar i zahvalio se svima koji su omogućili realizaciju ove investicije.


Milan Zekić, Milan Lončar i Aleksandar Pajić (Foto: Glas Podrinja)


Milan Zekić je zahvalio Gradskoj upravi, direktoru JP "Infastruktura Saši Maksimoviću, koordinatoru sektora za puteve Nebojši Stojićeviću, i direktoru Elektrodistribucije Šabac Dejanu Jovanoviću.

Investicija vredna 25 miliona dinara (Foto: Glas Podrinja)


-Mesnoj zajednici i svim njenim meštanima mnogo znače ovi radovi. Verujemo da ćemo sledeće godine nastaviti, ostalo je još tri kilometra da bi se uradili svi sokaci. Urađen je i dalekovod. Još treba da nam se reši pitanje vode i gradskog prevoza, rekao je Milan Zekić iz Saveta MZ Varna.



Urađeni je potpuno novi asfalt u prvom i drugom delu Hajduk Stankove ulice, ulici Nikole Tesle, Laze Lazarevića, Milunke Savić, a proširena je Pocerska ulica. Kada se zbroji sa prethodnim kilometrima ova lokalna vlast uradila je ukupno 112 kilometara asfalta.

Aleksandar Pajić (Foto: Glas Podrinja)


-Uradili smo ukupno 112 kilometara i nijedan jedini dinar nismo uzeli od naših sugrađana i to je razlika između prethodnog i sadašnjeg vremena. Nadamo se da ćemo imati mogućnost da nastavimo sa ovakvom politikom. Plan je da u naredne četiri godine uradimo novih 150 kilometara putne infrastrukture, prevashodno na seoskom, ali i na gradskom području. Trenutno radimo i na Savskoj ulici koja će dobiti potpuno nov izgled. Odavde idemo u Pocerski Metković, radimo u Ribarima, Petlovači. Koristimo lepo vreme da uradimo što više. To nije ništa novo i mi ovako radimo već tri godine, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa