6. oktobar 2023.6. okt 2023.
Foto: fb stranica gradonačelnika Šapca

Foto: fb stranica gradonačelnika Šapca

Ministarka Irena Vujović obišla radove na sanaciji i rekultivaciji deponije "Dudara" u Šapcu

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je radove na sanaciji i rekultivaciji nesanitarne deponije "Dudara" u Šapcu.

-Deponija "Dudara" je predstavljala ekološku bombu ovog kraja, zbog čega je zatvorena 2014. godine i od tada se na ovom mestu ne odlaže otpad. Međutim, nije urađena sanacija i taj veliki posao mi sada završavamo. Koliko je to važan projekat, najbolje govori činjenica da se deponija nalazi neposredno uz desnu obalu reke Save, na 500 metara od centra grada, a prve stambene zgrade udaljene su samo 100 metara- rekla je ministarka.

Radove je obišla zajedno sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem, a na toj lokaciji će, po realizaciji projekta, biti zelena oaza i prostor za rekreaciju građana.

-Ovo je najveći projekat u Gradu Šapcu koji finansira Ministarstvo. Ponosan sam što ćemo u saradnji sa svojom državom rešiti višedecenijski, ekološki problem Šapčana i od nekadašnje deponije napraviti zelenu oazu u kojoj će uživati naši sugrađani- istakao je gradonačelnik Šapca i dodao da će na 20 hektara biti mesto za bavljenje sportom i rekreacijom.

- Na ovom prostoru, uz obalu reke Save, uradićemo nekoliko igrališta za decu, atletsku stazu, posaditi dosta drveća, postaviti sprave za vežbanje, klupe i drugi mobilijar neophodan za prijatan boravak u prirodi.

Grad Šabac je u protekle tri godine sa Ministarstvom zaštite životne sredine uspešno realizovao brojne ekološke projekte, kao što su uklanjanje 11 divljih deponije na teritoriji našeg grada, pošumljavanje, zamena individualnih ložišta kotlovima na ekološki prihvatljive energente, ugradnja novih kotlarnica na pelet u pet škola na teritoriji grada. Svi ovi zeleni projekti jasno pokazuju da je zaštita životne sredine prioritet Vlade Republike Srbije. Nastavićemo da sarađujemo sa svojom državom i doprinosimo ekološki zdravijoj životnoj sredini za sve naše sugrađane- dodao je gradonačelnik Šapca.

Foto: fb stranica gradonačelnika Šapca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa