7. decembar 2023.7. dec 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Započeti radovi na izgradnji vrtića na Letknjikovcu

Na Letnjikovcu su započeti radovi na izgradnji kombinovane dečje ustanove. Za ovaj projekat, grad Šabac izdvojio je sredstva iz budžeta u vrednosti od 120 miliona dinara sa PDV-om.
Glas Podrinja

- Kao što smo obećali našim surađanima, počinjemo sa izgradnjom novog vrtića na Letnjikovcu. Briga o deci bila je u fokusu politike koju smo vodili od prvog dana od preuzimanja odgovornosti rukovođenja gradom. Ovo je objekat koji će biti po evropskim standardima, imaće 1.150 kvadrata, osam soba sa po 60 kvadrata, vešeraj, kuhinju i sve prateće prostorije koje su neophodne za funkcionalan i moderan vrtić koji će moći da primi do dvesta dece. U narednom periodu nameravamo da uradimo još dva vrtića u centralnoj gradskoj zoni, da bismo rasteretili grupe i svoj deci omogućili da pohađaju vrtić. Od 1. januara vrtići će biti 40 odsto jeftiniji, a vizija grada je da u narednom periodu budu potpuno besplatni. Dakle, i dalje će briga o najmlađima biti u fokusu politike grada Šapca, istakao je predsednik Privremenog organa grada Šapca dr Aleksandar Pajić
Glas Podrinja

Ova dečja ustanova kombinovanog je karaktera, što znači da će imati sobe za jasleni i vrtićki uzrast. Pored soba i potrebnih prostorija, objekat će imati i salu za zajedničke aktivnosti dece, roditelja i vaspitača, kao otvorenu pozornicu.
Glas Podrinja

- Bitno je reći da nismo uzeli ni dinar kredita za sve projekte koje smo realizovali u našem gradu u poslednje tri godine, što je slučaj i sa ovim vrtićem. Želja nam je da do kraja godine vrtić bude pod pločom, a u toku naredne, možda već u januaru, što zavisi od vremenskih uslova, nastavljamo sa gradnjom, u sledećoj predviđamo sredstva za opremanje tako da će do jeseni objekat u upotrebi, istakao je dr Pajić.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa