12. decembar 2023.12. dec 2023.
CDM: Kralj Čačka u KC

CDM: Kralj Čačka u KC

Centar za dobru muziku: Kralj Čačka zatvara prvu Šabačku koncertnu sezonu

U četvrtak, 14. decembra, u sali Kulturnog centra Šabac, sa početkom u 20 časova, održaće se poslednji koncert u okviru Šabačke koncertne sezone 2023. Ovom prilikom će nastupiti kantautor Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, jedan od najoriginalnijih umetnika na muzičkoj sceni regiona.

Njegov album "Spusti svetlost na put" slušaoci radija Beograd 202 proglasili su najboljim u 2018. godini. Dobitnik je nagrade "Strune od svetla" za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. U 2023. godini mu je od strane Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike dodeljena nagrada za pop umetnika. Ugledni pisac Miljenko Jergović je album "Spusti svetlost na put" svrstao među najvažnije albume sa ovih prostora u poslednjih trideset godina.

Ulaz na koncert je slobodan.

Pored koncerta Kralja Čačka, u okviru prve Šabačke koncertne sezone su nastupili legendarni srpski harmonikaš Ljubiša Pavković, violinista Robert Lakatoš, tango ansambl Libercuatro, duo Laura Aksin i Zoran Krajišnik, ansambl Šira Utfila, Vasil Hadžimanov i šabački violinista Salko Lekić. Koncertnoj sezoni je prethodio nastup Hora Radio-televizije Srbije koji je u Šapcu nastupio 22. aprila povodom Dana grada Šapca. Ovo je bio prvi nastup nacionalnog hora u našem gradu.

Šabačku koncertnu sezonu 2023 i nastup Hora Radio-televizije Srbije je organizovao Centar za dobru muziku iz Šapca. Generalni pokrovitelj ovih događaja je grad Šabac. Sponzori su Elixir Fondacija, Raiffeisen banka, SET d.o.o. i Fondacija Saša Marčeta. Donatori su Lusi i Norm Hinman.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa