18. decembar 2023.18. dec 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Srpskoj naprednoj stranci apsolutna većina u Šapcu

Srpska napredna stranka u Šapcu je osvojila apsolutnu većinu, saopštio je nosilac lokalne liste Aleksandar Pajić na konferenciji za medije održanoj jutro posle izbora. Lista "Aleksandar Vučić - Šabac ne sme da stane" osvojila je 28.816 glasova, odnosno 35 mandata. Druga po broju glasova je lista "Šabac protiv nasilja" sa 15.554 glasa, što je 19 odborničkih mandata. Treća je lista "Nemanja Pajić - Zapadna Srbija - Uvek Šabac" sa 6.810 glasova, ili 8 mandata. Cenzus su još prošle liste "Udruženi pobeđujemo", ""Ivica Dačić premijer Srbije" i "Miloš Jovanović - Nada za Šabac" i oni će imati po dva odbornička mandata, dok će lista "Dr Dejan Pavlović - Evropska zelena partija", kao manjinska stranka imati jednog odbornika. Saopšteni rezultati su preliminarni.

-Sve što smo radili u prethodne tri godine vrednovano je od strane naših sugrađana i ponovo imamo apsolutnu vlast u gradu Šapcu. Mi ćemo sa našim koalicionim partnerom Zapadnom Srbijom nastaviti da vršimo vlast u gradu, jer su građani potvrdili da sve što smo radili jeste u isteresu grada i građana. Kao stožer i lider ove koalcije pokazali smo da su nam građani prioritet i ponovo smo dobili njihovo apsolutno poverenje, rekao je Aleksandar Pajić.

Dodao je da će razgovarati i sa drugim listama koje su prešle cenzus i probati da u interesu građana naprave što veću koaliciju koja bi radili u interesu grada.

Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" osvojila je u Šapcu 51,71 odsto glasova za republički parlament. Druga je lista "Srbija protiv nasilja" sa 25,41 odsto glasova, zatim "Ivica Dačić pemijer Srbije" sa 6,03 odsto, "Miloš Jovanović - Nada za Srbiju" sa 5,25 odsto i "Mi glas iz naroda prof. dr Branislav Nestorović" sa 4,33 odsto glasova u Šapcu, dok su ostali osvojili ispod 3 odsto.


-Iz rezultata se vidi da Srbija hoće da se radi, da se gradi i da Srbija ne sme da stane. Zahvaljujem se svim građanima koji su dali svoj glas za liste "Srbija ne sme da stane" i "Šabac ne sme da stane". Obećavam da ćemo poverenje građana koje smo imali u prethodne tri godine nastaviti da opravdavamo i u naredne četiri godine. Nastavljamo dalje da radimo i gradimo i našu Srbiju i naš Šabac, rekao je Aleksandar Pajić.

Izlaznost birača u Šapca je bila oko 65 odsto.

M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa