20. decembar 2023.20. dec 2023.
Prvo mesto za Arijana u Zagrebu (foto: RK Vitez)

Prvo mesto za Arijana u Zagrebu (foto: RK Vitez)

Zlatni kraj uspešne sezone

Arijan Alija, šabački rvač, reprezentativac Srbije u pionirskoj kategoriji okončao je izuzetno uspešnu 2023. godinu u kojoj je osvojio dve nacionalne šampionske titule, u grčko-rimskom stilu i slobodnom stilu, treće mesto na Prvenstvu Balkana, a nastupio je i na Evropskom prvenstvu za svoj uzrast.

Pixabay


Uz pomenute osvojio je brojna odličja na Kupu i Prvenstvima centralne Srbije, međunarodnim turnirima, a tačku je stavio bronzom u Zagrebu, na Božićnom turniru. Predstavljao je Srbiju u kategoriji do 75 kg.

Počeo je turnir već u kvalifikacionoj rundi gde je bio bolji od domaćeg takmičara Antonija Ivčina. Usledio je meč za plasman u polufinale u kome je pobedio još jednog hrvatskog borca, Emanuela Berišića. Borbu za finale vodio je protiv reprezentativnog klupskog druga Novaka Ivankovića. Ostvario je pobedu, obezbedio medalju i izborio pravo da se bori za zlato.

U finalu ga je čekao takmac iz Grčke Stefanos Vasdekis. Alija je i u ovom meču pokazao više od rivala i sasvim zasluženo osvojio zlatnu medalju.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa