4. januar 2024.4. jan 2024.
By https://hvs.hr/predstavljeni-logo-i-slogan-europskog-vaterpolskog-prvenstva-2024/, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=75537193

By https://hvs.hr/predstavljeni-logo-i-slogan-europskog-vaterpolskog-prvenstva-2024/, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=75537193

Poznata imena u četiri selekcije

U Hrvatskoj je danas startovalo Evropsko prvenstvo za vaterpoliste. Vaterpolo klub "Šabac" u sadašnjim sastavu ima jednog reprezenta, ali šabački ljubitelji ovog sporta mogu u Dubrovniku i Zagrebu videti sedam igrača koje su donedavno gledali u kapici Šapčana.

Aljoša Mačić nastupa ove sezone za Šabac Eliksir, dok na EP predstavlja Crnu Goru. U prvom meču su Crnogorci tek nakon peteraca savladali Francusku, 20:19 (regularni tok 10:10), a Mačić je bio deo startne postave i jednom se upisao u strelce.

A. Mačić (foto: VK Šabac fb)


Za Srbiju ne igra niko iz aktuelnog sastava ovdašnjeg kluba, ali su među reprezentativcima golman Radoslav Filipović koji je tri sezone branio za Šabac, potom Nikola Lukić, kao i Marko Radulović, prvi je danas član Oradee, dok su drugi i treći prvotimci Novog Beograda. U petak Srbija igra protiv Izraela.

Dvojica reprezentativaca Gruzije takođe su značajne korake napravili u ekipi Šapca. Nika Šušijašvili se igrama na Gradskom bazenu nametnuo Novom Beogradu, dok je među Gruzinima i aktuelni igrač Zvezde, Dušan Vasić koji je za Šabac nastupao u sezoni 2019/20. U prvom meču Gruzija je ubedljivo poražena od Italije 22:5. Vasić je postigao jedan gol, dok se Šušijašvili nije upisivao mešu strelce.

N. Šušijašvili (foto: MN press)


Na koncu, među reprezentativcima Slovačke je Marek Tkač, vaterpolista Šapca u sezoni 2020/21. Slogvaci u prvoj utakmici igraju protiv Slovenije.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa