24. januar 2024.24. jan 2024.
Strahinja Marković (Foto: Glas Podrinja)

Strahinja Marković (Foto: Glas Podrinja)

Predavanje o zdravoj ishrani i značaju fizičke aktivnosti u Šabačkoj gimnaziji

Predavanje o principima zdrave ishrane i benefitima fizičke aktivnosti, izboru namirnica, zdravim navikama i programima vežbanja, održali su učenicima u Šabačkoj gimnaziji masteri profesori fizičkog vaspitanja Ivan Milovanović, Strahinja Marković i Nikola Marković.
Glas Podrinja

-Pokušao sam u najkraćim crtama učenicima da objasnim koliko je fizička aktivnost bitna za njihov razvoj, na koji način utiče na njihov život i zdravstveno stanje. Cilj je da ih navedem da se bave fizičkom aktivnošću, ali i da eliminišu poroke ili ih svedu na najmanju moguću meru. To je pravac u kome treba da razmišljaju i da sebi postave kao cilj da menjaju navike, jer će im se takav pristup dugoročno isplatiti- rekao je Ivan Milovanović.

Stefan Bečko, Ivan Milovanović, Nikola Marković, Strahinja Marković (s leva na desno) (Foto: Glas Podrinja)

Strahinja Marković govorio je o ishrani i njenom značaju za zdravlje. Na početku je naglasio da je vrlo važno da shvatimo da umnogome sami možemo da utičemo na svoje zdravlje.

-Pričali smo o ishrani. Jako je bitno, pogotovo u mlađem uzrastu, da deca nauče osnovne stvari o ishrani, pogotovo što je sadašnjica veoma surova što se tiče zdravlja. Ukoliko počnu na vreme da misle o tome, čeka ih svetla budućnost- podvukao je Marković.


Nikola Marković je svoj deo prezentacije posvetio programima vežbanja.

-Moje obraćanje se zasnivalo na predavanju i kratkoj prezentaciji funkcionalnog treninga kao jednog od formi današnjih trenažnih procesa koji je sastavni deo kondicionih priprema, vežbi snage, rekreacije, rehabilitacije. Poručujem mladima, onima koji su već u tome, da nastave da se aktivno bave sportom, a onima koji nisu, da što pre počnu kako bi unapredili svoje zdravlje- naglasio je Marković.

Ivan Milovanović i Stefan Bečko (Foto: Glas Podrinja)

Organizator skupa je kolega predavača, takođe profesor fizičkog u Šabačkoj gimnaziji Stefan Bečko.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa