27. januar 2024.27. jan 2024.
Lomljenje slavskog kolača (Foto: Glas Podrinja)

Lomljenje slavskog kolača (Foto: Glas Podrinja)

Sveti Sava proslavljen u OŠ "Majur"

Osnovna škola "Majur" obeležila je školsku slavu Svetog Savu. Slavi je u ime Gradske uprave prisustvovao zamenik gradonačelnika Milan Mačvan, a gosti na slavi su bili i penzisani bivši radnici škole, kao i poslovni saradnici.


Živan Makević (Foto: Glas Podrinja)


-Proslava školske slave Svetog Save je jedan od najznačajnijih događaja u životu jedne vaspitno obrazovne ustanove. Radujemo se i zbog toga što nam dolazi veliki broj gostiju i ovo je za nas veoma svečan i lep dan. Škola ima dugu tradiciju i godinama unazad uživamo u pripremi Savindana i u ovom danu. Nakon uživanja u predstavi koju su priredili naši učenici sa svojom učiteljicom, radujemo se druženju sa gostima, rekao je direktor škole Živan Makević.

Foto: Glas Podrinja


Zemenik gradonačelnika, Milan Mačvan, zajedno sa sveštenstvom, delom učenika i rukovodstvomškole, presekao je slavski kolač. Istakao je da mu je čast i zadovoljstvo što je gost na ovom događaju.

Milan Mačvan (Foto: Glas Podrinja)


-Škola u Majuru je jedna od najlepših koje smo uradili, sa najlepšom fiskulturnom salom, sa 600 učenika, Zaista mi je puno srce što sam u Majuru i što ću sa učenicima i nastavnicima ove škole proslaviti školsku slavu. Deca su naša budućnost. Treba da se posvetimo njima i ulažemo u njihovo obrazovanje, sport, kulturu, da oni izrastu u prave ljude i na najbolji mogući način reprezentuju kako Majur, tako i grad Šabac.

Učenici priredili predstavu (Foto: Glas Podrinja)


Učenici nižih razreda, zajedno sa učiteljicom Jagodom Radulović pripremili su predstavu "U koloni Svetog Save".

Nagrađeni najbolji na konkursu (Foto: Glas Podrinja)


Pre početka programa škola je nagradila najbolje na literarnom i likovnom konkursu organizovanim na temu ovog dana. Nagrađeni su: Lea Stefanović, Veljko Đerić, Emilija Rajčić, Ivana Zelenović, Filip Vukosavljević i Andrija Budalić.


Velik broj gostiju (Foto: Glas Podrinja)


Priredba je priređena i u školi u Štitaru.

Foto: Glas Podrinja
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa