28. januar 2024.28. jan 2024.
Foto: J.R.

Foto: J.R.

Medicinska škola "Dr Andra Jovanović" dobitnik Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete

Medicinska škola ,,Dr Andra Jovanović“ Šabac jedan je od dobitnika Svetosavske nagrade, najvišeg priznanja Ministarstva prosvete, koje se dodeljuje zaslužnim pojedincima i ustanovama. Ministarka obrazovanja dr Slavica Đukić Dejanović uručila je priznanje direktorki šabačke škole, Biljani Đuknić.

Ove godine bilo je 32 dobitnika Svetosavske povelje za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, za znanja, veštine i kreativnost.

Foto: J.R.


Medicinska škola iz Šapca nagrađena je za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

-Medicinska škola "Dr Andra Jovanović" je regionalni trening centar u svojoj oblasti. Ima višedecenijsku saradnju sa zdravstvenim ustanovama i drugim socijalnim partnerima. Renovirana je i ima izuzetno dobro opremljene kabinete i laboratorije. Učenici postižu izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima iz stručnih i opšteobrazovnih predmeta, a po sportskim uspesima jedna su od najtrofejnijih srednjih škola u Srbiji. Ovi uspesi rezultat su rada 27 školskih sekcija. Jedna od njih – novinarska, iznedrila je časopis „Medicus“, sa jubilarnih 20 godina rada i nekoliko republičkih nagrada. Škola učestvuje u realizaciji međunarodnog projekta „Unapređivanje kvaliteta stručnog obrazovanja kroz jačanje organizatora praktične nastave”, „Program modernizacije škola“, kao i projekat „Bez barijere do obrazovanja”. Prepoznatljiva je po učešću u brojnim humanitarnim akcijama, stoji u obrazloženju nagrade.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa