4. februar 2024.4. feb 2024.
Pixabay

Pixabay

Načini suočavanja prosvetara sa poremećajima ponašanja dece i traumatskim stresom

Trodnevnu obuku "Unapređivanje kompetencija zaposlenih u sistemu obrazovanja u oblasti zaštite mentalnog zdravlja mladih", uspešno je završilo 46 prosvetnih savetnika iz svih školskih uprava, saopšteno je iz Ministarstva prosvete. Cilj obuke je da ukaže zaposlenima u prosveti na načine kako da se nose sa poremećajem ponašanja dece i traumatskim stresom kod dece.

Poremećaji intelektualnog, socijalnog, emocionalnog razvoja, mentalno blagostanje mladih, asertivna komunikacija, kako da se zaposleni nose sa poremećajem ponašanja dece, traumatskim stresom kod dece, kao i sve ostale teme kojima ste se bavili tokom obuke, osnažuju vas za dalji rad sa svim našim psiholozima i pedagozima koji očekuju našu podršku. Važno je da zaposleni u školama blagovremeno prepoznaju i reaguju na određenu situaciju uz uključivanje, ukoliko je potrebno, predstavnika sistema zdravstvene i socijalne zaštite - istakla je ministarka Slavica Đukić Dejanović, a prenelo Ministarstvo prosvete.

Ova obuka je organiziovana u saradnji Ministarstva prosvete sa Institutom za mentalno zdravlje i Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.
GP/Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa