18. mart 2024.18. mar 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

OŠ „Jevrem Obrenović“ obeležila Dan škole

Odgovor na pitanje šta se dešava kada se pojave prve simpatije i dese prva zaljubljivanja dali su učenici OŠ „Jevrem Obrenović“ u predstavi „Ljubavne muke i pouke“ koju su sa svojim profesorkama priredili povodom Dana škole. Publika u sali Doma kulture u Mišaru sa pažnjom je pratila glumačko umeće razigranih đaka kojim su dočarali najlepše trenutke u pauzi između časova, a koje su iznedrila poznanstva iz školskih klupa.Obeležavanju važnog datuma za šabačku školu, pored kolektiva, roditelja i đaka, prisustvovali su i direktori drugih obrazovnih ustanova u gradu.
Foto: Glas Podrinja

-U rad na predstavi uključeno je petnaestoro dece, učenici šestog i sedmog razreda. Odabrali smo uvek aktuelnu temu- ljubav, pominju se prve dečje ljubavi, što se vezuje i za osnovnu školu. Koristili smo postojeće dramske tekstove više autora koje smo malo modifikovali i dali im naš pečat. Sa pripremama smo počeli posle proslave Svetog Save i deca su bila izuzetno raspoložena za rad, iako je sama premijera u vreme kada imamo mnogo takmičenja, a oni su kao dobri đaci učesnici i uz to imaju i mnogo vanškolskih aktivnosti- istakla je profesorka srpskog jezika Svetlana Tošić, koja je radila sa učenicima zajedno sa koleginicama Slavicom Topić, profesorkom srpskog i Maricom Prijović, profesorkom muzičkog.

Svetlana Tošić (Foto: Glas Podrinja)

Učenica šestog dva Jovana Janković dobila je ulogu najbolje drugarice glavne junakinje.
Jovana Janković (Foto: Glas Podrinja)

-Bilo je veoma zanimljivo, imali smo vremena i da se našalimo i dobro zabavimo. Nastavnice su vrlo drage, mnogo su nam pomagale. Moj drug iz odeljenja je takođe uključen u rad, što mi je mnogo značilo u početku, dok se nismo svi zbližili. Mislim da je u osnovnoj školi najveća tema prva ljubav, prvo zaljubljivanje i prve simpatije. Nastavnice su nam pričale kako je to lepo i zanimljivo kada se dogodi- objasnila je Jovana.


Kako je rekao direktor škole Duško Bojić, škola ima čime da se pohvali.
Duško Bojić (Foto: Glas Podrinja)

-OŠ „Jevrem Obrenović“ iza sebe ostavlja još jednu uspešnu godinu, bogatu raznim manifestacijama, zapaženim rezultatima i ostvarenom saradnjom. Ovo je bilo moguće samo zahvaljujući trudu i zalaganju svih pojedinačnih članova obrazovnog procesa, počev od učenika, preko njihovih roditelja, nastavnika i šire lokalne sredine. Nadam se da će i naredna godina biti isto tako uspešna, a mi ćemo se potruditi da bude još uspešnija od ove koja je prošla. Svim učenicima, kolegama i roditeljima čestitam Dan škole sa željom da ga provedemo u zdravlju i radosti i slavimo i sledeće godine- poručio je Bojić, koji iznad svega ističe uspehe učenika.

Foto: Glas Podrinja

-To su sve deca za primer, takmičari koji već pokazuju rezultate na svim nivoima, a ovom predstavom su pokazali duh, malo humora, šale, što svima nedostaje. Nadam se da smo ovim zbližili generacije i smanjili generacijski jaz- naveo je direktor škole.

Škola u međuvremenu konkuriše za brojne projekte kako bi se poboljšao kvalitet nastave, te je aplicirala i za dva projekta japanske ambasade čije rezultate očekuju.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa