24. mart 2024.24. mar 2024.
Pobede put ka plej ofu (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Pobede put ka plej ofu (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Mačva ostala u plej of borbi, mora bolje na gostovanjima

Runda koja ostaje iza nas bila je uspešna za šabačku Mačvu. Ostvarena je ubedljiva pobeda protiv novobeogradskog Radničkog, a pogodovao je i remi Vršca i Dubočice. Trenutno je minus crveno-crnih u odnosu na poziciju osam dva boda, ali tome treba dodati podatak da danas Kolubara ima priliku da preuzme osmo mesto pobedom protiv Tekstilca na svom terenu. U tom slučaju minus Mačve bi ponovo bio minus četiri.

Slab učinak na gostovanjima stvara probleme (foto: Glas Podrinja - J. R.)


Bilo kako bilo, finiš je sezone, a Mačva mora da značajno popravi učinak na gostovanju kako bi mogla da se pozicionira u plej of borbi. Do kraja su preostale još četiri runde. Mačva gostuje u Leskovcu u narednom kolu, a potom u pretposlednjem kolu igra protiv Grafičara u Beogradu. U poslednjih šest mečeva na gostovanju Mačva je pretrpela šest poraza, a poslednji uspeh je ostavrila krajem novembra.

Na svom terenu će šabački prvoligaš ugostiti Novi Sad i u poslednjem kolu velikana i verovatno novog superligaša OFK Beograd.

U opticaju je još 12 bodova. Prva liga ove sezone je takva da je bodovna razlika uglavnom mala, te plasman u plej of ne garantuje samo sedam rundi protiv jakih ekipa, već će i osmolasirani klub na startu, uz uspešan niz moći da se uključi u borbu za superligaški baraž. U ovom trenutku desetoplasiranu Mačvu i četvrtoplasirano Smederevo razdvaja šest bodova
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa