27. mart 2024.27. mar 2024.
Osnovna škola „Laza K. Lazarević“

Osnovna škola „Laza K. Lazarević“

Održan 10. Dečji inkluzivni „Čep fest“

U Stručnoj hemijskoj i tekstilnoj srednjoj školi u subotu je održan 10. Dečji inkluzivni „Čep fest“ u organizaciji Udruženja „Čep za hendikep“ i Osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom „Sveti Sava“ iz Šapca. Jednodnevni ekološki i inkluzivni dečiji festival okupio je decu iz različitih škola, roditelje, učitelje, nastavnike i publiku s ciljem da kroz različite sadržaje nauče koliko je važno čuvati životnu sredinu, ali i poštovati i razumeti različitost.

Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ osvojila je prvo mesto po broju sakupljenih čepova. U toj školi se godinama unazad prikupljaju plastični čepovi i u toj akciji se angažuju kolektiv i đaci zajedno sa svojim porodicama. Posebno je nagrađeno i troje dece koja su donela najviše čepova, dok su radovi dece koja su pravila predmete ili igračke od čepova i drugih reciklažnih materijala takođe bili izloženi, a tri najbolje ocenjena rada nagrađena.

Tradicionalnu nacionalnu humanitarnu akciju „Čep za hendikep“ organizuje istoimeno udruženje. U okviru 11 godina uspešnog humanitarnog rada akciju je podržalo više stotina hiljada pojedinaca, desetine nevladinih organizacija, nekoliko stotina privrednih društava, državnih i privatnih kompanija, sredstava javnog informisanja i mnogobrojne državne institucije- predškolske i školske ustanove, fakulteti, instituti, ministarstva, ambasade itd. Do danas je prikupljeno oko 610 tona čepova, a od novca dobijenog od reciklera kupljeno je i uručeno 126 ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom, uglavnom invalidskih kolica, tricikala i uspinjača za stepenice. O svim aktivnostima javnost uredno obaveštavaju putem sajta www.cepzahendikep.org.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa