28. oktobar 2018.28. okt 2018.

Žene Saveza za Srbiju: Oštrije kazne za silovatelje

Ženska mreža Saveza za Srbiju zatražila je danas maksimalnu kaznu za napadača na devojčicu u beogradskom tramvaju, i podržala inicijativu za oštrije kažnjavanje silovatelja i pedofila.
"Apelujemo da predsednica Skupštine Srbije (Maja Gojković) hitno stavi na dnevni red razmatranje narodne inicijative kojom je više od 150.000 gradjana Srbije podržalo predlog za oštrije kažnjavanje nasilnika koji nasrću na našu decu", navele su žene iz Saveza za Srbiju.
One su u saopštenju istakle da ne prihvataju politiku koja za nasilje pronalazi opravdanje i toleriše mizoginiju, seksizam i urušavanje dostignutih standarda ravnopravnosti.
"Tvrdimo da indolentan odnos vlasti i pošalice na račun ženskog dela populacije podstiču nasilje nad ženama, decom i svim ranjivim kategorijama stanovnika. Ova vlast i na taj način urušava demokratske tekovine, za koje se neiskreno zalaže tamo gde vidi korist za sebe. Žene iz Saveza za Srbiju zalažu se da cela Srbija istinski bude sigurna kuća, naročito za našu decu", poručile su žene iz Saveza za Srbiju.
Kao građanke Srbije, žene iz Saveza za Srbiju smatraju da cela Srbija mora postati "sigurna kuća" za sve žene i muškarce koji u njoj žive, borave, kroz nju prolaze, u kojoj se radjaju, rastu i vaspitavaju deca koja neće biti žrtve pedofila i nasilnika, u kojoj neće i decu od 15 godina morati da prate do škole i nazad jer ih u javnom gradskom prevozu vrebaju manijaci.
Jedan muškarac je ove nedelje uhapšen u Beogradu jer je u tramvaju jednu petnaestogodišnju devojčicu dodirivao po telu, naočigled putnika koji na to nisu reagovali.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa