Info

11. novembar 2018.11. nov 2018.
SzS: Viši sud presudio da Vučićević plati 100.000 dinara Đilasu za povredu ugleda i časti

SzS: Viši sud presudio da Vučićević plati 100.000 dinara Đilasu za povredu ugleda i časti

BEOGRAD, 11. novembra 2018. (Beta) - Viši sud u Beogradu doneo je presudu da Dragan J. Vučićević i Insajder tim d.o.o, urednik i izdavač Informera, na ime povrede ugleda i časti isplate Draganu Đilasu, predsedavajućem Saveza za Srbiju (SzS), naknadu od 100.000 dinara sa troškovima sudskog postupka, saopštio je danas SzS.

Tužba je protiv Vučićevića podneta jer je 20. oktobra prošle godine na stranicama Informera objavljeno "otvoreno pismo" vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, u kojem se na najgnusniji način, iznošenjem neistina, kleveta i pogrdnih reči, vredja Dragan Djilas, navedeno je u saopštenju.

"Uprkos procesima koje je Informer, kao i drugi tabloidni mediji, već gubio pred sudom, to nije odvratilo njegovog urednika Dragana J. Vučićevića od ove prljave prakse, već naprotiv – još više je intenzivirao dezinformisanje javnosti klevetanjem i uvredama na račun Dragana Đilasa. Kako bi bar neke koristi bilo od jezika mržnje koji vlast svakodnevno demonstrira i podstiče preko ovakvih tabloida, Djilas će novac i od ove naknade, kao i u ranijim slučajevima, uplatiti u humanitarne svrhe", piše u saopštenju.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa