19. januar 2019.19. jan 2019.
Uručene nagrade mladim fizičarima

Uručene nagrade mladim fizičarima

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić uručila je nagrade mladim fizičarima iz Srbije koji su osvojili bronzane medalje na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi u Bocvani za osnovce i poručila da će država nastaviti da podržava talentovanu decu.
Medalje su osvojili Luka Carević iz Niša, Dušan Beguš iz Šapca, Nevena Stojković iz Beograd i Aleksa Sotirov iz Beograda, Aleksa Đordević iz Niša i Nikola Spasić iz Aranđelovca.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je prošle godine odvojilo 1,2 miliona dinara za organizaciju takmičenja mladih fizičara i ponosni smo što su se s međunarodne olimpijade u Bocvani deca vratila s bronzanim madaljama, rekla je Matić na Fizičkom fakultetu.
Istakla je da to govori da je ulaganje u obrazovanje dece uvek isplativo i da je budućnost u tzv. STEM naukama (nauka, tehnologija, inženjering i matematika.
Profesor Fizičkog fakuleta u Beogradu i predsednik komisije za takmičenja učenika osnovnih škola Društva fizičara Srbije Mićo Mitrović je istakao da su deca ostvarila veliki uspeh na naučnoj olimpijadi za učenike osnovnih škola u Bocvani od 1. do 10. decembra, na kojoj su učesvovala deca iz oko 60 zemalja.

Objasnio je da je takmičenje bilo iz prirodnih nauka prvenstveno fizike, hemije i biologije, kao i da su naši učenici pokazali dobre rezultate i pored toga što se kod nas uči samo trećina gradiva predviđenog za zadatek.

Tanjug

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa