6. februar 2019.6. feb 2019.
Novi dokazi o pritiscima SNS na sednici sutra

Novi dokazi o pritiscima SNS na sednici sutra

Komitet za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope otpočeće svoju posetu Beogradu skupom u Kombank dvorani danas (u sredu, 6. februara) u 19 sati. Članove Saveta ugostiće domaćini iz opština Šabac, Čajetina i Paraćin i predstavnicima opštine Stari grad.
Nakon svečanog otvaranja Kongresa biće održana kratka prezentacija o problemima lokalnih vlasti u Srbiji, planirani su razgovori sa predstavnicima Saveta Evrope a učesnici će se kasnije obratiti medijima i javnosti.

Za sada je sigurno da će izjave za medije dati gradonačelnici Šapca Nebojša Zelenović i Paraćina Saša Paunović, a još uvek treba da se potvrdi ko će govoriti u ime Komiteta.

Centralni događaj je zatvorena sednica Komiteta za monitoring koja se održava sutra (u četvrtak, 7. februara) u prepodnevnim časovima. Ovde je planiran radni deo na kome će se razmatrati svi dosadašnji dokazi koje su predstavnici nezavisnih lokalnih samouprava iz Srbije izneli pred telima Saveta Evrope o pritiscima republičke vlasti koje doživljavaju uprave tih gradova.

Gradonačelnik Šapca ranije je za Danas najavio da će na ovoj sednici izneti nove dokaze o tome kako je „Vučić zarobio državu, kidnapovao medije i urušio institucije“, a posebno u vezi sa poslednjim lokalnim izborima u Lučanima.

Zelenović je rekao i da će prilikom ove posete organizovati i susret članova SE sa predstavnicima protesta koji se održavaju već nedeljama u gradovima širom Srbije kako bi i od građana direktno mogli da čuju zbog čega su nezadovoljni aktuelnom vlašću.

Komitet za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope odlučio je da održi sednicu u Beogradu nakon što su predstavnici drugih zemalja iz Evrope pokazali interesovanje za pritiske na lokalnu vlast u Srbiji o kojima su pred SE govorili Zelenović i Paunović.

Izlaganje gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića na Kongresu Saveta Evrope o pritiscima vladajuće SNS na nezavisne gradove u Srbiji, ali i inicijativa koju su on i gradonačelnik Paraćina Saša Paunović uputili tokom sastanka u Istanbulu u junu ove godine, navelo je Komitet da sledeće zasedanje organizuje baš u našoj zemlji kako bi se detaljnije upoznali sa situacijom na nivou lokalne vlasti.
Danas

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa