Инфо

6. фебруар 2019.6. феб 2019.
Нови докази о притисцима СНС на седници сутра

Нови докази о притисцима СНС на седници сутра

Комитет за мониторинг Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе отпочеће своју посету Београду скупом у Комбанк дворани данас (у среду, 6. фебруара) у 19 сати. Чланове Савета угостиће домаћини из општина Шабац, Чајетина и Параћин и представницима општине Стари град.
Након свечаног отварања Конгреса биће одржана кратка презентација о проблемима локалних власти у Србији, планирани су разговори са представницима Савета Европе а учесници ће се касније обратити медијима и јавности.

За сада је сигурно да ће изјаве за медије дати градоначелници Шапца Небојша Зеленовић и Параћина Саша Пауновић, а још увек треба да се потврди ко ће говорити у име Комитета.

Централни догађај је затворена седница Комитета за мониторинг која се одржава сутра (у четвртак, 7. фебруара) у преподневним часовима. Овде је планиран радни део на коме ће се разматрати сви досадашњи докази које су представници независних локалних самоуправа из Србије изнели пред телима Савета Европе о притисцима републичке власти које доживљавају управе тих градова.

Градоначелник Шапца раније је за Данас најавио да ће на овој седници изнети нове доказе о томе како је „Вучић заробио државу, киднаповао медије и урушио институције“, а посебно у вези са последњим локалним изборима у Лучанима.

Зеленовић је рекао и да ће приликом ове посете организовати и сусрет чланова СЕ са представницима протеста који се одржавају већ недељама у градовима широм Србије како би и од грађана директно могли да чују због чега су незадовољни актуелном влашћу.

Комитет за мониторинг Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе одлучио је да одржи седницу у Београду након што су представници других земаља из Европе показали интересовање за притиске на локалну власт у Србији о којима су пред СЕ говорили Зеленовић и Пауновић.

Излагање градоначелника Шапца Небојше Зеленовића на Конгресу Савета Европе о притисцима владајуће СНС на независне градове у Србији, али и иницијатива коју су он и градоначелник Параћина Саша Пауновић упутили током састанка у Истанбулу у јуну ове године, навело је Комитет да следеће заседање организује баш у нашој земљи како би се детаљније упознали са ситуацијом на нивоу локалне власти.
Danas

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa