18. februar 2019.18. feb 2019.
Priča o poverenju i prijateljstvu

Priča o poverenju i prijateljstvu

Domaći teatar za Šapčane pripremio je dve nove predstave. U pitanju su "Bela griva", uzbudljiva priča o prijateljstvu koja se bavi pitanjem bliskosti i poverenja, i "Bacači prstiju", drama koja preispituje stvarnost kroz putovanje dve devojke kao autostoperke.
Premijera "Bele grive" zakazana je za utorak, 19. februar, od 18 i 20 časova. Autorski tim koji čini rediteljka Irena Ristić, dramaturškinja Tijana Grumić, ističe da predstava nije namenjena samo deci, nego i starijima. Koncept prezentacije svetskog klasika je nešto drugačiji, jer su na sceni četiri junaka i njihove priče koju publika može tumačiti u zavisnosti od toga za koju se odluče u tom trenutku, što pruža mogućnost da predstavu pogledaju više puta. Pored glumaca šabačkog ansambla u predstavi učestvuju i članovi Omladinskog kluba koji uživo izvode muziku koju je za predstavu komponovao Boris Mladenović.

Tekst za predstavu "Bacači prstiju" nagrađen je Sterijinom nagradom. U Šabačkom pozorištu premijera je planirana za 02. april. Reditelj Bojan Đorđev na konferneciji za medije naveo je da tekst donosi analizu stvarnosti, raslojenosti sveta u kome živimo lokalno i globalno, tako da predstavlja mešavinu koju nosi road movie, bajka i kratke epozodne priče o dve devojk koje putuju autostopom.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa