15. mart 2019.15. mar 2019.
Razvojna agencija Srbije počela obuku za pružanje besplatnih mentoring usluga

Razvojna agencija Srbije počela obuku za pružanje besplatnih mentoring usluga

(Beta) - Razvojna agencija Srbije (RAS) saopštila je danas da je počela obuku 12 novih mentora za pružanje besplatnih mentoring usluga koje mogu da koriste mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici.

Direktorka Sektora za međunarodnu saradnju RAS Ana Žegarac ocenila je da je potražnja za uslugom biznis mentoringa u Srbiji sve veća.

Po njenim rečima, RAS je u toj oblasti i ove godine nastavila saradnju sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).

"Više od jedne decenije koristimo japansko-tehničku pomoć u standardizaciji usluge biznis mentoringa u Srbiji, a više od 2.000 korisnika je imalo mogućnost da dobije 25 ili 50 sati u toku godine besplatnog mentoringa od strane specijalizovanih mentora", kazala je Žegarac.

Dodala je da je RAS do sada imala 58 aktivnih mentora.

"Potražnja je velika i zato moramo da imamo nove kadrove koji će u svakom trenutku moći da odgovore na potrebe korisnika", rekla je Žegarac.

Ona je navela da je raspisan prvi javni poziv koji se odnosi na mala i srednja preduzeća iz industrije mašina i opreme, prehrambene industrije, drvne i industrije nameštaja, kao i industrije gume i plastike.

Dodala je da će poziv biti otvoren do 19. aprila, a ukupan budžet iznosi 3,9 miliona dinara.

"Krajnji rok za završetak pružanja standardizovane usluge mentoringa je 20. novembar", kazala je Žegarac.

Najavila je novi javni poziv koji se odnosi na program Ministarstva privrede za pružanje standardizovanih usluga i mentoring za "start-up", zrela preduzeća, zadruge i klastere.

"Krajnji rok za pružanje usluge ovim prreduzećima je 31. decembar", navela je Žegarac.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa