22. mart 2019.22. mar 2019.
U čast i sećanje

U čast i sećanje

Treću godinu Šabac je jedan od domaćina organizatora kvalifikacionog turnira u malom fudbalu takmičenja "Igrajmo za 16" koji organizuje Radio televizija Srbije. Javni servis kroz niz turnira u Srbiji čuva sećanje na 16 nastradalih kolega u bobardovanju zgrade ove medijske kuće 1999. godine tokom NATO agresije na SR Jugoslaviju. Veliki, finalni turnir je u Beogradu, a put do njega vodi preko kvalifikacionih turnira u više gradova Srbije, a već nekoliko godina je na mapi i Šabac.
Za razliku od prethodnih, ovogodišnji šabački turnir okuplja više učesnika nego do sada, prijavljeno je osam ekipa i prvi put će trajati dva vikenda. U nedelju, 24. marta su zakazani četvrtfinalni dueli, kao i finale u ženskoj konkurenciji, dok su polufinala i finale sedam dana kasnije. Oba takmičarska dana su u hali "Zorka".
-Naša medijska kuća se suviše suočavača sa tragedijama. Gubili smo kolege u bezumljima rata, agresijama, životi su nestajali u trenutku, bez povoda i razloga. Naša obaveza i najmanje što možemo da uradimo je da sačuvamo sećanje na njih, a izabrali smo sport kao jednu od najboljih aktivnosti, onu koja je promocija zdravog rivaliteta, lepote, sport kao simbol radosti i tuge, sport kao vid borbe protiv užasa i bezumlja. Hvala veliko svima koji organizuju turnir i čuva sećanje na one koji su izgubili živote radeći svoj posao predano, na ponos profesije - istakla je na konferenciji za medije Tanja Dimitrić Mijailović, urednik šabačkog dopisništva RTS.
-Ko god se bavio sportom, profesionalno ili rekreativno, zna kako je divan osećaj posle treninga, utakmice, sportskog druženja. Kao narod smo dugo puni negativne energije, pogrešno usmerenog naboja i nema bolje aktivnosti od sporta da se to usmeri bez posledica. Ovo je promocija sporta i čuvanja uspomene na žrtve agresije, žrtve koje su bez krivice napustile ovaj svet - dodao je gradski Većnik za sport Dragan Nikolić.
Turnir startuje u nedelju od 10 časova u hali "Zorka".

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa