11. april 2019.11. apr 2019.

Vojni sindikat se pridružuje ministru Vulinu u štrajku glađu

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da će se pridružiti štrajku glađu u koji će, prema navodima medija, stupiti ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Iz tog sindikata su naveli da su predsednici parlamenta Maji Gojković već uputili zahtev da odobri predsedniku sindikata Novici Antiću da sa članovima Upravnog odbora uđe u Skupštiniu i da sa ministrom odbrane počnu štrajk glađu.

"Ukoliko se to ne dozvoli, u subotu članovi Upravnog odbora razapeće šatore ispred nacionalnog parlamenta, kako bi dali adekvatan odgovor Vulinovom teatralnom činu", piše u saopštenju sindikata.

Kako su istakli, "ne ulazeći u politikanske motive, i ne podržavajući ni jednu političku stranku niti lidera, VSS je motivisan isključivo kršenjem ljudskih prava, Ustava, povelja UN, sindikalnih prava, pljačkom budžeta i torturom ministra Vulina u prethodne tri godine".

"Ovaj lažni levičar, i najbogatiji kapitalista među socijalistima grubo zloupotrebljava aktuelni trenutak i u svom idopokloništvu ide ispod granica dobrog ukusa. Njegov teatar apsurda zasenio je i montipajtovski smisao za humor. Slično bi bilo da su na suđenju u Nirnbergu nacistički generali štrajkovali glađu zbog postojanja koncentracionih logora u kome su stradali Jevreji", naveli su iz Vojnog sindikata Srbije.

Kako su ocenili, time se nanosi neprocenjiva šteta ugledu Srbije.

"I to u osetljivom geopolitičkom trenutku, gde čak i vođe Šiptara na Kosmetu, osvedočeni teroristi kojima Vulin na tacni nudi vekovne srpske teritorije pokazuju ozbiljniju državničku mudrost. Bruka i sramota!", naveli su iz sindikata.

"Večernje novosti" su objavile da je ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odlučio da će sutra početi štrajk glađu u Skupštini Srbije sa grupom poslanika u želji da ukažu na "nasilje koje sprovode (lider Dveri) Boško Obradović, (jedan od lidera Saveza za Srbiju) Dragan Đilas i (predsednik Narodne stranke) Vuk Jeremić".

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa