13. april 2019.13. apr 2019.

Škoro: Vojska da prekine bruku i ponižnje zbog ministra odbrane

(Beta) - Novinar Srđan Škoro pozvao je danas pripadnike Vojske Srbije da se priključe narodu i, kako je rekao, prekinu bruku i poniženje koje im donosi ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Ceo svet nam se smeje zbog Vulina. On je jedini ministar odbrane koji ne zna gde su mu granice zemlje i time se hvali. Nikada srpskom policijom nije upravljala 'slina'. I zato, gospodo policajci znate gde vam je mesto. Uz 'sline' i kriminalce sigurno nije. Vi nosite uniformu da bi štitili narod od kriminalaca a ne obrnuto", rekao je Škoro na mitinigu "Jedan od pet miliona" ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

On je pozvao i profesore univerziteta da prekinu nastavu i priključe se protestima u srpskim gradovima, glumce i režisere da dođu na trgove jer se tu odvijaju prave drame, srpske akademike da stanu uz svoj narod, a crkvene velikodostojnike da ne služe interesima jedne partije i čoveka "koji uništava veru u bdućnost naroda".

"Vučić nas je 90-ih ubeđivao da nismo dovoljno Srbi, a sada da nismo dovoljno Nemci. Bio si sigurna kuća za Mladića i Karadžića, a sada za kriminalce svih boja. Svog vojvodu od zarđale kašike si zamenio Angelom Merkel, a Tonija Blera si umesto na sud doveo u svoj kabinet. Svaki put si izdao narod i pokazao kolika si kukavica. Sada slaviš heroje sa Košara, a kada su ginuli ti si brojao kvadrate svog stana. Crtao si granice kod Karlobaga, a sada na Jarinju", rekao je Škoro što su demonstranti ispratili uzvicima "izdaja".

Škoro je rekao da je Srbija prva država u istoriji čovečanstva u kojoj je vlast najavila štrajk glađu da bi smenila opoziciju.

"Prva smo država u kojoj se vlast hvali da je dobila regularno izbore, a onda njeni članovi upadaju u institucije sa porukom 'stop krađi na izborima'. Pa je li ovo država ili ludnica?", upitao je on i dodao da svaki čovek koji je svojom voljom došao na miting vredi više nego 100 onih koji su tu došli na silu.

"Zatrovao si zemlju svojim kompleksima, mržnjom i podelama. Svojim Vulinima, Martinovićima, Vesićima i Šešeljima. Nije sramota Vučiću biti bolestan, nije sramota lečiti se. Sramota je praviti narod ludim, krasti i lagati ovaj narod", rekao je on.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa