20. maj 2019.20. maj 2019.
Postoji mogućnost za povećanje plata i penzija u Srbiji

Postoji mogućnost za povećanje plata i penzija u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ocenili su danas da odgovorna politika Srbije i stabilan privredni rast daju mogućnost za povećanje plata i penzija, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.
Predstavnici MMF-a, koje je predvodio šef Misije MMF-a Jan Kejs Martejn, potvrdili su projekciju rasta od 3,5 odsto za ovu i četiri odsto za narednu godinu, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Vučić je naglasio da je cilj Srbije da ostvari veći rast od projektovanog, uprkos globalnim izazvima i usporenom pivrednom rastu u zemljama Evropske unije.

Na sastanku je razgovarano i o efikasnijem upravljanju, boljoj realizaciji investicija u javnim preduzećima, među kojima su Elektroprivreda Srbije (EPS) i Resavica, privatizaciji Komercijalne banke i kompanije Petrohemija, kao i o reformi Poreske uprave.

Misija MMF-a koja od 10. maja boravi u Beogradu povodom razmatranja strukturnih reformi i makroekonomske situacije u Srbiji, u okviru novog savetodavnog aranžmana, sutra završava posetu.
Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa